Har du satt av rundt 8.700 til ny TV, blir spørsmålet om du skal gå for Samsungs 40-tommer eller Philips 46-tommer. Foto: Per Erland
Har du satt av rundt 8.700 til ny TV, blir spørsmålet om du skal gå for Samsungs 40-tommer eller Philips 46-tommer. Foto: Per ErlandVis mer

Samsung ES6715 eller Philips PFL5007?

Vi lader opp til duellen mellom to spennende nykommere.

Skal du bruke rundt 8.500 kroner på å kjøpe deg ny TV bør du følge med på DinSide framover.

Vi har nemlig fått to nye TV-modeller inn til test som vi kommer til å kjøre en direkte sammenligning av, og vinneren blir presentert i slutten av neste uke.

Svært like

Begge de to kandidatene er nye for sesongen, og selv om våre testmodeller varierer i størrelse er de omtrent helt like i pris - henholdsvis 8.700 mot 8.500 kroner.

Et av duellens spørsmål er altså hva i all verden som gjør at Samsungs 40-tommer faktisk koster 200 kroner mer enn 46-tommeren til Philips. Som du ser i tabellen under er de nemlig svært like på papiret.

Kan noen true Samsung i år?

Det er imidlertid ingen tvil om at Samsung har festet et jerngrep på TV-markedet. De selger nemlig ikke bare flest TV-er på verdensbasis, forspranget til konkurrentene er også helt overlegent.

– Ikke bare selger vi flest TV-er i hele verden. Samsung er også større enn nummer to, tre og fire til sammen, sa Michael Zoeller, markedssjef i Samsungs TV/AV-divisjon på pre-IFA-lanseringen i april.

En av forklaringene til Samsungs enorme suksess er at de var svært tidlig ute med slanke kant-LED-modeller, designet har altså vært høyt prioritert. I tillegg har de vært raske med tilby 3D, og ikke minst å levere Smart-TV-innhold som også er tilpasset små land som Norge. Når det gjelder Smart-TV er det ikke tvil om at de andre aktørene har sovet i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir derfor svært spennende på om konkurrentene kan nærme seg i år. I Norge er forøvrig Philips det nest største TV-merket, og i år skal både design og Smart-TV-funksjoner ha fått en kraftig oppdatering, samtidig som prisene er holdt nede. Vi håper også Philips har beholdt fokuset på lite reflekser fra panelet, det er et område hvor de hittil har vært gode.

Samsung UE40ES6715 vs. Philips 46PFL5007
 Samsung
UE40ES6715
Philips
46PFL5007
SkjermtypeLCD med
kant-LED
LCD med
kant-LED
Oppdatering400Hz CMR
Clear Motion Rate
400Hz PMR
Perfect motion rate
Trådløst nettJa, innebyggetJa, innebygget
Smart TVJaJa
DLNAJaJa
USB-opptakJaJa
3D?Ja - aktiv 3D
briller er ekstrautstyr
Nei
Innganger3 HDMI
3 USB
4 HDMI
3 USB
Digitale-
TV-tunere
Ja
bakkenett
Kabel
Satelitt
Ja
Bakkenett
Apper for Android
iPad/iPhone
JaJa
Energi-klasseAA+
Pris
innhentet 18/5-2012
8.7008.500
Størrelse40-tommer46-tommer


En åpenbar forskjell

Ser vi bort i fra størrelsen er den store forskjellen på de to at Samsung ES6715 er 3D-klar, mens 3D-funksjon helt mangler på Philips PFL5007.

Er 3D viktig for deg er altså Philipsen uaktuell.

På forhånd er vi imidlertid nysgjerrig på hvor bra 3D-bildet blir på en 40-tommer. Erfaringen hittil er nemlig at den størrelsen er litt knapp for å få en fullgod 3D-effekt, med mindre du sitter helt inntil TV-en.

Samsungens er hvit også på baksiden, her kjører Philips sort. Foto: Per Erland
40 eller 46-tommer? Når prisen er omtrent lik, blir størrelsen ofte utslagsgivende for gutta. Men hos jentene, og de som må spørre kjæresten om lov, er kanskje designet viktigst? Foto: Per Erland
Selv om Philips PFL5007 er en rimelig modell ser den ikke sånn ut - når du først får den ut av esken riktignok:-) Foto: Produktbilde
Med hvit ramme satser Samsung hardt på designelskerne. TV-foten kjenner vi ellers igjen fra fjorårets toppmodell. Foto: Produktbilder
Selv om Philips PFL5007 er en rimelig modell ser den ikke sånn ut. Foto: Produktbilde
Med hvit ramme satser Samsung hardt på designelskerne. Foto: Produktbilder
Foto: Per Erland


Hva lurer du på?

Har du spørsmål om en, eller begge de to TV-ene? Da er det bare å bruke debattfeltet under.

Vi kommer til å svare så godt vi kan allerede der, og kan i tillegg prøve ting dere lurer på under selve testen.