Saft og eddik tar knekken på maur og ugress

Kjøkkenskapet kan inneholde de beste produktene mot vanlige hageplager.

<b>DETTE ER ALT DU TRENGER:</b> Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL
DETTE ER ALT DU TRENGER: Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Det er ikke kun din egen virketrang som vekkes til live med våren. Mens du vil komme i gang med hagearbeide og beising og maling, er det også andre og mer uvelkomne ting som våkner til liv, som maur og ugress.

De fleste av oss liker hverken ugress i hagen eller maur for nært innpå huset. Men både maurmiddel og ugressmidler er dyrt - og det er ikke alltid de virker like bra.

Dessuten kan du ha midler som fungerer vel så godt stående på kjøkkenet: Her er tre ting fra kjøkkenskapet som kan gjøre underverker i hagen.

LES OGSÅ: Fungerer det å svi bort ugresset?

#1: Saft

Saft kan brukes til mye mer enn innvortes bruk, i alle fall den sukkerfrie typen:

Fun Light kan hjelpe deg med å bli kvitt ubudne gjester, nærmere bestemt maur, fra hagen.

LES MER: Stopp mauren før den går inn

SAFT: Fun Light er billig og effektivt mot maur. Foto: KRISTIN SØRDAL
SAFT: Fun Light er billig og effektivt mot maur. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merSkadedyrekspertene råder deg til å vippe på steiner i hagen og se etter maur og egg - for om mulig å få stanset invasjonen før den egentlig har startet. Maur som kommer inn og under hus kan gjøre store skader, og kan være vanskelig å bli kvitt.

Det beste er å stoppe dem før de tar seg inn i huset, dette kan du gjøre ved hjelp av Fun Light:

Hell saft på steder der du ser stor mauraktivitet. Bruk gjerne et litt sterkere blandingsforhold enn det står på flaska.

2: Eddik

Eddik blandet med vann, er et helt fantastisk ugressmiddel.

Dinside har selv testet det, og det fungerte helt supert.

EDDIK: Eddik tar ugresset, enkelt og effektivt. Foto: KRISTIN SØRDAL
EDDIK: Eddik tar ugresset, enkelt og effektivt. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merFremgangsmåten er ganske enkel: Bland én del eddik og to deler vann, spray på ugresset og la det virke. Du må bruke 35 prosent eddik.

Dette bør gjøres når det er tørt i været, slik at eddikvannet får tid på seg til å virke.

KLIKK HER for å se akkurat hvor godt det faktisk virker!

Du kan også bruke eddik til å fjerne jordslag, som for eksempel fra terrassemarkiser eller tekstiler som har blitt liggende ute i vinter. Du legger det ganske enkelt i bløt i en eddikblanding, før du vasker eller spyler det på vanlig måte.

Dinside har testet det, og det tok en god del av jordslagflekkene på våre tekstiler - selv om de riktignok ikke ble helt borte.

LES MER: Eddik mot jordslag

EDDIK #2: Eddiken tar også jordslagflekker. Foto: KRISTIN SØRDAL
EDDIK #2: Eddiken tar også jordslagflekker. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer#3: Salt

Salt har mange bruksområder, også i hagen. Dinside har tidligere skrevet om at du kan bruke det til å ta knekken på mordersneglene.

Men salt kan også brukes som ugressmiddel:

Rør ut grovsalt i varmt vann. Bruk en hagekanne for å vanne ugresset. Det skal ta knekken på ugresset på veldig kort tid.

Du trenger cirka en halv pose grovsalt fra butikken på en hagekanne med vann.

Som med eddik-trikset, bør du også her være forsiktig med hvor du heller blandingen; du vil ikke helle det på gress du vil bevare.

SALT: Bland salt og vann på en hagekanne og hell på ugress - det skal ta livet av de uønskede vekstene. Foto: DENIS & JULIA POGOSTINS/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SALT: Bland salt og vann på en hagekanne og hell på ugress - det skal ta livet av de uønskede vekstene. Foto: DENIS & JULIA POGOSTINS/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer

Artikkelen har vært publisert tidligere. Sist oppdatert 22. april 2019.