Så mye stiger prisene i 2002

Eiendomsmeglerne venter en forholdsvis moderat vekst i 2002. Men alle spår likevel at veksten vil overgå inflasjonen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dette er hva eiendomsmeglerne har å si om boligprisene i år:

Notar Eiendom
- Vi forventer en akkumulert prisvekst på 5-8 prosent på landsbasis. Tettstedene vil kunne stige noe mer, og usentrale strøk noe mindre, sier pressetalsmann Eivind Rodem.

OBOS
- Vi tror på en prisvekst på 5-10 prosent. Dette gjelder for hovedstadsområdet, altså det området vi opererer i, sier informasjonssjef Åge Pettersen.

Thorbjørn Ek
- Jeg tror på en prisvekst på 5-6 prosent i gjennomsnitt. Prisveksten for de rimelige objektene kan bli høyere, og mindre for de dyrere boligene, sier advokat Thorbjørn Ek.

Aktiv Eiendomsmegling
- Det blir jo en hypotese, men jeg vil anslå at boligprisene vil stige mellom 5 og 10 prosent i 2002, sier eiendomsmegler Petter Farstad.

DnB Eiendom
- Vi er ydmyke overfor slike spådommer, men baserer oss på analysene til DnB Markets. De anslår at boligprisene vil stige mellom 5 og 10 prosent i år, sier markedssjef Rune Garborg.

Gjensidige Nor Eiendom
- Basert på analysene til finansanalytikerne tror vi på en vekst på mellom 5 og 8 prosent i år. Veksten gjelder hovedsakelig Østlandsområdet, da det er her vi opererer, sier nestleder Arild Aasen.

Exact Eiendom
Ifølge faglig leder Stein Vaagan ønsker selskapet ikke å gå ut med konkrete tall for hvor mye boligmarkedet skal opp i 2002.