Så mye sparer du

KONTRASTER: Se hvor mye dyrere hyttene som ligger på stranda er.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har funnet frem til to eksempler på hytter i samme område, der prisen ser ut til å variere med avstanden til stranda. Den dyreste hytta har i begge tilfeller strandlinje, mens den andre hytta ligger i kort gangavstand til sjøen.

Hytta i strandkanten har i begge tilfeller en betydelig høyere kvadratmeterpris.

7 millioner på Hvaler

Denne hytta i Hvaler koster 7 millioner - med strandlinje.
Denne hytta i Hvaler koster 7 millioner - med strandlinje. Vis mer

En 130 kvadratmeter stor hytte med strandlinje (bilde til venstre) på Spjærøy på Hvaler i Østfold er taksert til 7 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på hele 53.800 kroner.

Hytta er fra 1995, og den skal ha meget god standard. Kjøperen av hytta, trenger ikke å leve kummerlig i ferien. Hytta rommer nemlig kjøkken, stor stue med peis og tre soverom. Og ikke minst er det egen strandlinje inkludert i prisen. I annonsen heter det at hytta har en fantastisk beliggenhet.

875.000 kr. på Hvaler

75 meter fra sjøen i Hvaler; 875.000 kr.
75 meter fra sjøen i Hvaler; 875.000 kr. Vis mer

I samme område på Hvaler kan du får kjøpt en hytte til under halvparten så høy kvadratmeterpris. Denne hytta ligger 75 meter fra sjøen, med andre noen få minutters gange til stranda. Kjøperen får båtplass med på kjøpet. Fra hytta har du dessuten flott sjøutsikt ifølge annonsen.

Hytta koster 875.000 kroner, og er 34 kvadratmeter stor. Den har stue, kjøkken og ett soverom. Det gir en kvadratmeterpris på 25.700 kroner. Mye tyder på at det er avstanden til sjøen som utgjør den store forskjellene i pris for de to hyttene på Hvaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2 millioner på stranda

Hytte med strandlinje i Grimstad: To millioner.
Hytte med strandlinje i Grimstad: To millioner. Vis mer

En 33 kvadratmeter stor hytte med strandlinje og brygge i Homborsund i Grimstad skal selges. Prisantydning er to millioner kroner, eller drøye 60.000 kroner per kvadratmeter.

Sørlandshytta har stor tomt og båtplass. I annonsen er det lite som tyder på at millionhytta flommer over av luksus. Den har to soverom, stue, tekjøkken og soverom. Her er det mye som tyder på at strandlinjen er hovedattraksjonen.

950.000 kr. med sjøutsikt

Grimstad: To minutter fra sjøen, 950.000 kr.
Grimstad: To minutter fra sjøen, 950.000 kr. Vis mer

I samme område i Grimstad får du en hytte til halve kvadratmeterprisen. Denne hytta er 35 kvadratmeter stor, og koster 950.000 kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 27.000 kroner.

Den store forskjellen fra den andre hytta i Grimstad, er at denne hytta ikke har strandlinje. Denne hytta ligger to minutter fra sjøen, der det er "fine svaberg og bademuligheter", men egen strandlinje er det altså ikke.

Kjøperen av denne hytta får 3 soverom, stue og kjøkkenkrok. Han kan også nyte utsikt over sjøen.

( Kilde: FINN eiendom.)