<B>GODT GJEMT:</B> Her er det faktisk mulig å få et visst inntrykk av at den valnøttbrune kapselen i midten av leiligheten kan brukes til matlaging. Foto: If It's Hip, It's Here
GODT GJEMT: Her er det faktisk mulig å få et visst inntrykk av at den valnøttbrune kapselen i midten av leiligheten kan brukes til matlaging. Foto: If It's Hip, It's HereVis mer

Så mye mer enn bare et kjøkken

Storslått og omfattende, og litt skremmende.

Du er ikke alene om må slenge en Grandis eller et mikromåltid i gapet når du kommer hjem fra jobb, og gjør du det ofte nok er det grunn til å anta at kjøkkenet kanskje ikke behøver være så veldig mye mer enn en kvadratmeter eller to.

Bruker du derimot tiden på å studere fransk kokkekunst med fransk-norsk ordbok i hånda (laminert for å hindre matsøl), og kan navnet på hele topp-10-lista til Michelin-guiden, begynner du å nærme deg målgruppa til dette spektakulære kjøkkenet fra designerne hos Graft.

Les også: Dette er faktisk et Ikea-produkt

Det meste i ett

Graft har tidligere stått bak flere oppsiktsvekkende design- og interiørløsninger, inkludert den guleste, og muligens også kuleste, tannlegeklinikken verden har sett - tyske KU64 -, og i så måte er Loft Hamburg ikke noe unntak.

I den 118 kvadratmeter store, privateide leiligheten i Hamburg, Tyskland, har de blant annet installert en stor, brun pod, eller "kapsel" om du vil. Den vekker betydelig oppsikt i en ellers hvitpreget leilighet, og inneholder alt fra kjøkken og toalett(!) til leilighetens sentralvarme- og luftkondisjoneringssystem og sanitæranlegg.

Ekstrem vinkling

Kapselen har også fått plass til skap og bokhyller (se bildespesialen under), og består i hovedsak av tre- og steinmateriale designet på en slik måte at ingen hjørner eller betraktningsvinkler ser like ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele loftsleiligheten skal ha kostet rundt 1.2 millioner å pusse opp - vi antar det kommer på toppen av prisen for selve leiligheten -, og eies av en dame ved navn Vanessa Kullmann. Det siste behøver du strengt tatt ikke vite, men hvis du plutselig skulle befinne deg i Hamburg uten et sted å bo har du nå i det minste et navn på blokka som du kan ringe.

Foto: If It's Hip, It's Here
GODT GJEMT: Her er det faktisk mulig å få et visst inntrykk av at den valnøttbrune kapselen i midten av leiligheten kan brukes til matlaging. Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here
Foto: If It's Hip, It's Here

Etter at du har bladd deg gjennom bildespesialen under trenger hun ikke engang vise deg rundt.