Så mye koster damen

Det er ikke likegyldig hvilken forretning du handler maling i. Vi har testet prisen på en av Norges mest populære interiørmalinger: Lady Interiør 10 silkematt. Prisforskjellene var oppsiktsvekkende.


Oppussingsdilla

I Norge maler vi med mellom 16 og 17 millioner liter interiørmaling i året. Det blir i underkant av fire liter per person.

Vi har sjekket priser på et av de mest populære alternativene i Norge: Lady Interiør 10 med silkematt finish. Siden vi sannsynligvis ikke er gjennomsnittsmennesker noen av oss har vi tatt utgangspunkt i fire spann à 3 liter maling + butikkens aller billigste og enkleste startkit med malingrulle og brett. Dette var anbefalt mengde til en romslig stue eller stort soverom.

Slik beregner du hvor mye maling du trenger.

Resultatet var oppsiktsvekkende. Du kan spare 30 prosent om du handler smart. Eller alternativt: Det blir 50 prosent dyrere om du velger den dyreste forhandleren.

Prislisten: Dette koster malingen.

Matt, halvblank eller blank?

Illustrasjonsfoto: www.ifi.no
Illustrasjonsfoto: www.ifi.no Vis mer

Så står du der da, i malingsforretningen, og ekstrahjelpen på 16 ser ut til å ha minst like lite peiling på maling som deg.
Det er ikke nødvendigvis bare ett alternativ som er rett og ett som er galt - men her er iallefall noen pekere til deg som er helt grønn.

Trykk her for å lese mer om glansgrad.

Vannbasert eller oljebasert

Om malingen du velger er vannbasert eller oljebasert er heller ikke likegyldig. Én ting er hva som skulle skje om du ved et uhell skulle søle masse maling et sted det absolutt ikke burde være maling - men det er flere viktige faktorer å ta hensyn til.

Trykk her for å lese mer.