Rundstjålet på visning

Får du pengene igjen?

 Foto: iStockphoto.com
Foto: iStockphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld var rundt ti personer på visning i hybelleiligheten til Catarina Helsøe på Snarøya. Da visningen var over, oppdaget hun at noen hadde tatt med seg nesten alle smykkene hennes fra et smykketre på badet, melder Budstikka.

Kun et ensomt arbmånd henger igjen.

Kan hun regne med å få noe igjen på forsikringen?

Ifølge Jack Frostad, informasjonsdirektør i If forsikring, har de dekning for "tyveri uten innbrudd" i sin innboforsikring.

- Dette skal dekke innbo som stjeles selv om det ikke har vært innbrudd, for eksempel om noen ungdommer har hatt fest og ikke har hatt kontroll med alle gjestene, men man kan risikere en avkortning dersom man har vært ekstremt uaktsom sa han til DinSide i høst, i forbindelse med en lignende sak, sa Frostad til DinSide i forbindelse med at et ektepar opplevde at frekke tyver stjal sølvtøy for 40.000 kroner da de hadde visning i sommer.

Dersom dette skjer med deg, bør du politianmelde forholdet, og ta kontakt med forsikringsselskapet ditt så snart som mulig.

Les også: De aller smarteste forsikringene

Uvanlig

Ifølge Christian Dreyer i Eie Eiendomsmegling og leder av Norges Eiendomsmeglerforbund hender det at verdigjenstander forsvinner under visning, men det er ikke vanlig.

- Det er sjelden at slikt forekommer, meglerne har alltid et øye med dem som går rundt, sa Dreyer til DinSide tidligere i høst.

Hans beste råd for å unngå dette er klar: Rydd verdigjenstander unna i skuffer og skap, lås det gjerne inn om nødvendig. Er det snakk om mye, kan du vurdere å plassere det hos venner og familie, eventuelt i en bankboks, eller på sikkert lager.

Tyvene er gjerne på utkikk etter små og lett omsettelige verdigjenstander, og du bør passe på å rydde unna følgende: Smykker, dyre klokker, sølvtøy, digitalkameraer, håndholdte dataspill, mp3-spillere, Playstation, bærbare PC-er, nyere mobiltelefoner, solbriller, merkeklær, pass og kontanter.

Les stjal sølvtøy for 40.000 kroner på visning.

Si ifra

Er du på visning og ser noen oppføre seg mistenkelig, si ifra. Det er ikke bare eier det kan få negative konsekvenser for. Tyveriet på Snarøya får konsekvenser for alle som var på visningen.

– Det er ekkelt å tenke på at den som stjal kan være den neste leieboeren. Derfor har vi utelukket alle de ti som var her på onsdag som aktuelle til å flytte inn, sier huseieren til Budstikka.