Rullende strømforsyning

Med Yill kan du sette opp hjemmekontoret overalt.

FRIHET PÅ RULL: Yill kan forsyne kontoret ditt med strøm i to-tre dager, før den må lades. Foto: Steffen Jänicke, Younicos
FRIHET PÅ RULL: Yill kan forsyne kontoret ditt med strøm i to-tre dager, før den må lades. Foto: Steffen Jänicke, Younicos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yill er en portabel strømforsyning som kan rulles og plasseres hvor du vil. Den kan forsyne hjemmekontoret med strøm i opptil tre dager, uten at du trenger å være i nærheten av en konvensjonell stikkontakt.

Når Yill er utladet, kan den kobles til en hvilken som helst strømkilde og lades opp til nye oppgaver.

Perfekt for terrassen, hytta eller et kabelfritt kontorlandskap?


Fire timers ladetid

Yill lagrer energien i et oppladbart lithium-titan-batteri, som skal være bedre enn konvensjonell lithium-ion-teknologi på flere måter: Det er veldig trygt, det har rask ladetid, og lang levetid.

Strømstasjonen kan lades fra bånn til fullt på fire timer, og på maks kan Yill lagre cirka 1 kWh.

"Lurer" deg

Designeren bak den rullende stikkontakten er det tyske designbyrået Studio Aisslinger for den tyske produsenten Younicos, som har spesialisert seg på lagringssystemer for fornybar energi. Younicos har designet Yill med tanke på at den skal lades opp med energi fra fornybare energikilder, men du kan koble den til og lade fra en hvilken som helst strømkilde.

Yill er også ment å skulle lure deg til å tenke mer på hvordan du bruker energi i hverdagen; ettersom den må lades etter et visst forbruk, skal det få deg til å begrense forbruket i hverdagen, slik at Yill ikke må lades så ofte.

Studio Aisslinger står også bak de supersmarte takterrasseboligene LoftCube: Bo som Karlsson på taket

Kontaktløst

Designbyrået bak rullatoren, ser også for seg en framtid uten kontakter i tak og vegger - og dermed lavere byggekostnader for kontorbygg. Tanken er at Yill skal kunne være den eneste strømforsyningen på arbeidsstasjonene.

Selve batteriet er laget som et hjul, og den kan trekkes rundt ved hjelp av et uttrekkbart håndtak. Dersom du baserer deg på Yill, slipper du unna mye skjemmende kabel- og ledningsrot.

- Yill er en prototype som skal settes i produksjon innen årsskiftet. Prisen angis på direkte forespørsel, vi snakker om flere tusen euro, forteller Giulia De Lorenzi i selskapets presseavdeling til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer