Foto: Varme & Bad
Foto: Varme & BadVis mer

Rørleggere boikotter billigprodukter

Dårlig kvalitet, eller grådige rørleggere?

Syv av ti rørleggere nekter å montere utstyr de ikke formidler selv, melder NRK P2 i dag. Dette ifølge en undersøkelse av NRKs Forbrukerinspektørene (FBI) blant 158 rørleggere.

Rørleggere hevder billigproduktene ikke holder mål, mens forsikringsselskapene mener det er dårlig håndverk som skaper vannskader.

FBI kan du se på NRK 1 klokken 19.00 i kveld, 19. november.

Den evige debatten

Er det håndverkere som er grådige og kun vil montere utstyr de selv formidler, slik at de kan tjene på salg? Eller bør du passe deg for billige produkter?

DinSide har tidligere skrevet om temaet, både at rørleggere boikotter Ikea og elektrikeres skepsis til utstyr fra Clas Ohlson, og debatten i etterkanten har gått varm.

De to partene står steilt mot hverandre.

Les også: Lettere å klage på håndverkere

Hva bør du se etter?


Arne Nesje, fagansvarlig våtrom i Sintef Byggforsk bekrefter at rørleggerbransjen har hatt negativ erfaring med endel billige produkter, spesielt rør. Nesje hadde dessverre ikke anledning til å gå dypere inn i materien - men avslutter med følgende advarsel: Faren er at man begynner å generalisere.

Det viktigste er at det enkelte produktet er godt nok, og godkjent. De fleste slike spesialprodukter er merket med en eller flere sertifiseringer, som skal si noe om kvaliteten, blant annet:

Artikkelen fortsetter under annonsen

CE-merket viser at produsenten lover at produktet er i samsvar med en CE-standard.
En Teknisk Godkjenning bekrefter at produktet er egnet for et angitt bruksområde, og angir bl.a. produktegenskaper og forutsetninger for riktig bruk (montasje etc.).
Et Produktsertifikat bekrefter at produktet er i samsvar med en produktstandard eller en lignende teknisk spesifikasjon.

Sintef Byggforsks nettsider kan du søke i ulike produktgrupper for å finne ut hvilke produkter som er godkjent.

Kjør debatt: Har du erfaringer, på godt eller vondt, med rimelige produkter for våtrom?