<b>Robot:</b> Har du ikke selv sørget for hjelpere når oppvaskmaskinen skal fylles, kan kanskje Panasonics robot redde deg i fremtiden.  Foto: Colourbox
Robot: Har du ikke selv sørget for hjelpere når oppvaskmaskinen skal fylles, kan kanskje Panasonics robot redde deg i fremtiden. Foto: ColourboxVis mer

Roboten som setter inn i oppvaskmaskinen.

Med nye hjelpemidler oppstår nye problemstillinger.

Vår generasjon er velsignet med smarte elektriske hjelpemidler som gjør husarbeid langt lettere enn det var for bare femti år siden. For eksempel støvsuger, vaskemaskin og oppvaskmasin.

Men med nye hjelpemidler oppstår nye problemstillinger. Du slipper å vaske (de fleste klærene) for hånd, men du må reise deg to ganger fra sofaen for å få jobben unnagjort. En gang for å sortere ut klær, legge dem i maskinen og skru på - og én gang for å henge opp tøyet.

Det samme gjelder oppvaskmaskinen. For skitne kopper, kar og gryter danser ikke automatisk inn i oppvaskmaskinen via en lett dusj i kjøkkenvasken. Nei, den jobben må du gjøre selv, og det har lett for å hope seg opp.

Kjøkkenhjelperen

Nå har Panasonic funnet en løsning på problemet: Roboten som plukker opp glass og tallerkner og gir dem en lett skyll, før de plasseres i oppvaskmaskinen. Så enkelt. Så genialt. Og garantert så dyrt, dersom det en gang kommer i butikk for privathusholdninger:


Et annet fremtidig alternativ for latsabber kan være denne oppvaskmaskinen som er integrert i kjøkkenvasken. Her slipper du å flytte på skitne glass og tallerkner, du må bare huske å sette dem riktig vei når du setter dem fra deg i vasken. Eller hva med denne oppvaskmaskinen som bruker ultralyd, og ikke trenger såpe for å få vasken ren?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også om den kombinerte oppvaskmaskinen og stekeovnen fra Candy.