Riv tomatene - ikke kutt

Genialt triks når du skal lage tomatsaus, og tomatene ikke er heeelt på topp.

LIKE INGREDIENSER, litt forskjellig fremgangsmåte, to helt forskjellige sauser.  Foto: ELISABETH DALSEG
LIKE INGREDIENSER, litt forskjellig fremgangsmåte, to helt forskjellige sauser. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ting er bedre enn gode, hjemmelagete tomatsauser, enten det er til pizza, pasta, eller en sterk rakker av en salsa til fredagstacoen.

Det vanlige er å hakke tomatene. Med, eller uten skall.

River du dem i stedet, får du perfekt konsistens med én gang, også om du ønsker en rå tomatsaus, eller salsa, om du vil. Det å rive tomatene er ekstra smart om tomatene er litt melne, tørre, eller rett og slett ikke helt modne.

På bildet over har vi laget salsa til fredagstacoen av akkurat de samme ingrediensene. I bollen til venstre har vi revet tomaten, i bollen til høyre har vi hakket den.

Se også: Slik lager du ketsjupen selv

Slik gjør du:

Alt du trenger for å lage en god salsa er tomater, chili, løk, hvitløk, lime, fersk koriander og salt.

Salsaen blir best om du lager den et par timer, eller en dag, før du skal spise den, da får smakene satt seg skikkelig.


Om du ikke har et rivjern med bunn, som på bildene under, anbefaler vi å sette en bolle eller dyp tallerken under rivjernet, slik at du får med all tomatjuicen.

Smart triks: Slik deler du cherrytomater

Riv tomaten på skiven

Når spanjolene bruker opp gammelt brød, blir det fest. Pan con tomate (brød med tomat) eller Pan a la Catalana (katalansk brød) som det også kalles, er en enkel, billig, og deilig forrett.

I stedet for å rive tomater på rivjern, rives tomatene på ristet brød. Sammen med hvitløk, olivenolje, salt og pepper, blir det en overraskende smaksrik munnfull.

Slik gjør du:


Se all den gode maten du kan lage med gammelt brød

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer