Trøtt på programtilbudet? Med Video on Demand (VOD) slipper du å løpe til videobutikken når du vil leie film. Foto: Colourbox.com
Trøtt på programtilbudet? Med Video on Demand (VOD) slipper du å løpe til videobutikken når du vil leie film. Foto: Colourbox.comVis mer

RiksTV lanserer Video on Demand

Du får rundt hundre filmer for 150 kr i måneden. Av: Fredrik Randsborg Bølstad

RiksTV har satset friskt det siste halvåret, blant annet med utvidet kanaltilbud og en fastpris for multiromsløsninger.

Flere TV-er? Se hvilket abonnement du bør velge

RiksTV har i dag bekreftet ovenfor DinSide at de nå også nærmer seg lansering av en svært etterlengtet Video On Demand-tjeneste (VOD), med en uoffisiell lanseringsdato 8. desember - altså onsdag i neste uke.

Fast månedspris

I stedet for å ta betalt per film, har RiksTV valgt en abonnementsbasert løsning: For 150 kroner i måneden får man tilgang til litt over 100 filmer. (Merk: Antall filmer er ikke hundre prosent spikret, men det er dette tallet RiksTV jobber mot, red. anm.) For dem som ikke allerede er RiksTV-kunder vil grunnprisen på 120 kroner per måned komme i tillegg.

På spørsmål fra DinSide om ikke 100 filmer er litt lite i forhold til konkurrentene, svarer informasjonssjef i RiksTV, Jens-Petter Gjelseth, følgende:

- Nå skal ikke jeg uttale meg om konkurrentene våre, men vi mener at 100 filmer for 150 kr i måneden er et veldig bra tilbud. Så får det være opp til kundene å velge om dette er noe de har lyst på.

Hvordan velger dere hvilke filmer som blir tilgjengelig?

- Vi har et samarbeid med SF Anytime, så vi får utvalgte filmer fra dem. Det vil være filmer i alle kategorier, blant annet action, barn, dokumentar og også vokseninnhold.

Etter det DinSide erfarer vil "voksenfilmene" være beskyttet av en egen PIN-kode.

Vi har testet: LG og Philips TV-er med innebygget VOD

Må ha HD PVR

Filmene vil bli lastet ned i sin helhet og lagret på dekoderens harddisk, så man vil følgelig trenge en dekoder med harddisk (=PVR). Per i dag vil tjenesten kun fungere med en dekoder av typen Grundig HD PVR 8860.

Hver film vil være tilgjengelig i to måneder før den blir byttet ut. I den perioden kan man se filmen så mange ganger man vil, og også pause og spole i filmen – en operasjon som burde være smertefri, siden filmene allerede er lagret på harddisken.

- I tillegg vil dekoderen si i fra når en film er på tur ut, bedyrer Gjelseth.

Han forteller at minst fire av filmene vil være i HD-kvalitet ved lansering. Resten vil være i SD-kvalitet.

- Siden filmene blir lastet ned til harddisk, vil det ta en stund før alle filmene er tilgjengelig. Derfor trenger man heller ikke å betale for den første måneden, legger Gjelseth til.

Etterlengtet Canal Digital-oppdatering: Endelig VOD - men bare til noen av kundene

Lastes ned om natten

Filmene vil bli lastet ned når det er lite aktivitet, så derfor er det viktig å ikke skru av strømmen når dekoderen ikke brukes – for eksempel om natten. Filmene vil bli lastet ned via antennen.

Ellers vil man trenge et programkort av typen SmartCard 2. Dette er et kort som har vært i omløp helt siden den første PVR-en kom, og selv om RiksTV ikke har nøyaktige tall på det, er det noe de mener at de aller fleste kundene har i dag.

DinSide kommer tilbake med mer så fort vi har fått testet løsningen!

Nostalgisk tilbakeblikk: VOD anno 2001 - for bredbåndskunder