Riedels nye glass er spesialdesignet for Coca-Cola.  Foto: Riedel
Riedels nye glass er spesialdesignet for Coca-Cola. Foto: RiedelVis mer

Riedel lanserer egne Coca-cola-glass

Når glasseksperten designer Coca-cola-glass er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

De aller fleste har minst fire-fem forskjellige glass hjemme: Vannglass, ølglass, vinglass, champagneglass - samt glass til de litt sterkere drikkene, gjerne cognacglass eller akevittglass.

Lei av å drikke? Dette glasset lar deg innhalere drinken

De siste årene har vinglass tilpasset ulike druer blitt mer og mer populært. Merlotdrikkerne har sin tulipan, mens cabernet sauvignon-entusiastene går for en stor klokkeform.

Riedel er en av de produsentene som har jobbet mest med å tilpasse glassene til de ulike druene, og nå har de også lansert et eget glass til Coca-Cola.

Hell det i toalettet: Vask huset med Coca-Cola

Glassflaske-inspirert

Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene når en av verdens største glassprodusenter designer drikkeglass til verdens mest kjente brus. Det skulle vel da også bare mangle.

Glassprodusenten har satt sammen et panel av både glasseksperter og Coca-Cola-elskere som sammen har drukket seg frem til glasset som skal gi den ultimate drikkeopplevelsen, skriver produsenten på sine nettsider.

Utformingen er inspirert av de ikoniske kurvene fra de originale glassflaskene, men er tilpasset for å gi best mulig smak og opplevelse av brusen. Glasset er en del av Riedels stettløse O-serie.

Visste du at ... glassets form påvirker hvor mye du drikker?

Pris og design er uviktig

Et par år tilbake møtte vi Georg Riedel, 11. generasjon bak roret i familiebedriften Riedel, for en prat om ulike typer vinglass. Ikke unaturlig pekte han på at det er noe som skurrer når man kan bruke flere hundre kroner på en god flaske vin, men demper smaksopplevelsen ved å drikke den av generiske glass som i beste fall ikke gir vinen noe - og i verste fall ødelegger opplevelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En trenger jo ikke ha spesialglass til alle druer til 18 personer, men et sett eller tre til deg og din bedre halvdel, tilpasset de vintypene dere oftest drikker eller legger litt mer penger i, er ingen dum investering.

Les mer: Georg Riedels beste råd når du skal kjøpe nye vinglass