En HD-boks til besvær. Det skal ikke være lett å ombestemme seg.  Foto: Canal Digital
En HD-boks til besvær. Det skal ikke være lett å ombestemme seg. Foto: Canal DigitalVis mer

Retur-rot fra Canal Digital

Hvor vanskelig skal det egentlig være å benytte seg av angreretten?

«Det er en pussig måte å takle en henvendelse på - sende faktura i stedet for å lete etter pakken.»


- Canal Digital legger hele problemet i fanget på meg!

DinSide-leser Øyvind Raaen fra Tønsberg bestilte i fjor en HD PVR dekoder fra Canal Digital. Da han mottok boksen hadde han ombestemte seg, og benyttet seg umiddelbart av angreretten. Han ringte kundeservice den dagen han mottok boksen for å be dem om å sende returseddel.

Ingen returseddel kom.

En uke senere ringte Raaen igjen til Canal Digital, for å be om ny returseddel. Denne kom dagen etter, og vår leser returnerte boksen med posten. Han anså saken for å være ute av verden, til han fikk en regning på 2.990 kroner for dekoderen.

- Dette til tross for at jeg returnerte den vel innenfor fristen, sier Raaen til DinSide.

Måtte spore pakken selv

Han ringte kundeservice, men de kunne ikke hjelpe ham. Han ble henvist til å legge inn en sak på nettsidene, de kunne ikke hjelpe ham direkte. Han blir også bedt om å ringe posten for å få tak i sporingsnummeret på pakken.

- Jeg ringte Posten jeg, men dette sporingsnummeret hadde de allerede. Jeg brukte jo deres returslipp klistret rett på esken, sier Raaen. - Jeg fikk sporingsnummer hos Posten, men de reagerte også på at Canal Digital ikke hadde dette nummeret selv. Det er slapt at de ikke kan finne dette i sitt system.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raaen sendte sporingskoden til Canal Digital. Og så kom purregebyret.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd hos Canal Digital, men jeg synes det er en pussig praksis om de velger å fakturere kunder for sine forhåpentligvis manglende pakker fremfor å forsøke å spore forsendelsene. Er ikke det litt sleipt? Også når man klager, så blir man satt til å løse saken selv?

Les også: Hvorfor holder de aldri det de lover?

Klart svar - til slutt

Etter å ha tatt på oss mase-hatten fikk vi endelig kontakt med informasjonsdirektør Jørgen Thaule fra Canal Digital. Ikke uventet kom beklagelsen kjapt.

- Så lenge kunden har gjort slik du nå har beskrevet for meg er det bare å beklage, sier Thaule til DinSide. Her ser det jo ut som om kunden har gjort alt det vi har bedt ham om, og han skulle selvfølgelig aldri fått verken regning eller purring fra oss.

- Vi har jobbet knallhardt for å forbedre kundebehandlingen her i Canal Digital, men av til blir det dessverre fortsatt gjort noen få tabber. Det er bare å beklage, avslutter Thaule.

Gjelder det flere?

Raaen lurer også på hvor mange har betalt fakturaen de har sendt tilbake? - Det kan jo virke som om dette kan være praksis hos dem, noe som kan være lønnsomt. Det er jo ikke alle som følger så nøye med når de betaler regningene sine, sier han.

Har du lignende erfaringer med din TV-leverandør? Del det med oss i diskusjonsgruppen under teksten her!

Se også:
Angrerett ved fjernsalg

Disse bransjene er på klagetoppen
Hvorfor holder de aldri det de lover?