Rens blåbærene med kompressoren

Glem putlete evighets-arbeid. Med en kompressor blir jobben lekende lett.

Det tar lang tid å plukke, men rensingen går som en lek med en kompressor. Foto: Elisabeth Lofthus
Det tar lang tid å plukke, men rensingen går som en lek med en kompressor. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller beste blåbærene får du ikke i fruktavdelingen*. De finner du i blåbærlyngen i skog og mark. Og det beste av alt? Det er gratis. Flere steder i landet er bærene nå på sitt beste, så her er det bare å finne frem bøtter, tomme isbokser, melkespann og lokk.

For ikke å snakke om tålmodighet. Det går ikke akkurat i turbofart å plukke de små blå. Når du så har fått dem i hus, er det bare å ta fatt på rensingen av bærene. Har du vært veldig nøye mens du plukket, går jobben stort sett ganske greit. Men har du benyttet deg av plukkehjelp, som disse fra Clas Ohlson, er det bare å brette opp ermene og finne frem den lengste spillelisten.

Det finnes bærrensere som kan kobles til støvsugere, men å kjøpe nok en dings som skal brukes til én ting, et par uker i året, kan være litt voldsomt. (Har du prøvd? Del gjerne erfaringer i debatten, seller send oss en mail og fortell.)

Øystein Leonhardsen tenkte litt utenfor boksen, og tenkte motsatt: Hvorfor suge ut rusk og rask når man kan blåse det bort? Til det brukte han en kompressor.

– Jeg var skeptisk først, trodde bæra skulle bli moset. Men det ble de ikke, sier hans kone Elisabeth Lofthus til DinSide. Det er også hun som har filmet videosnutten du kan se under:

 


Kompressoren Leonhardsen brukte var en Kellen Pneumatic Master - 50 liter. Kompressorer i ulike størrelser og varianter får du fra rundt 350 kroner (men da i langt mindre kraftige utgaver.)

Den aller enkleste matauken? Spis opp skvallerkålen

Flere smarte sommermattriks

Vi har delt flere smarte triks med dere i sommer - og det er lenge siden vi har fått så mange takkemailer som etter vi tipset om hvordan du best tiner frosne reker.

Vi har også delt flere tips fra MatPrats sommertrikspatrulje. Les mer og se videoer her:

  • Smart når du skal skjære cherrytomater
  • Genialt grillspydtriks
  • Slik kjenner du hvor godt biffen er stekt
  • Slik skreller du en hel hvitløk på få sekunder
  • Slik kjøler du ned ølboksen på få minutter
  • Imponér med spiralpølser
  • *Blåbærene i fruktavdelingen kan imidlertid anbefales til alle som er lei blåbærflekkete klær. Hagebærene du får i butikken er noe helt annet enn dem du plukker i skogen; blant annet er ikke fruktkjøttet rødt, men hvitt.

    Vi har testet: Fjerner surmelk blåbærflekken?