Rengjør sluket

Her er flere tips til renhold og rensing av sluk.

Publisert
Sist oppdatert

Plukk ut det som tetter
Det enkleste, men også kanskje ekleste, er å fysisk plukke ut det som måtte sperre sluket.

Sperr for det som tetter
I dusjen er det gjerne hår, fett og såperester som tetter. Monterer du en hårsamler i dusjen, som du renser jevnlig, slipper du noe av problemet lenger nede i sluket.

Rensebånd
Bygguiden anbefaler rensebånd til spesielt gjenstridige sluk-propper. For å komme langt ned i røret bruker du dette bøyelige stålbåndet som kan ha en krok montert i tuppen. Før ned i avløpet til du støter på hindringer, dra frem og tilbake til proppen har løsnet.

Biologisk rensemiddel
Biologiske rensemidler jevnlig i sluk og avløp, holder rørene åpne. Unngå så langt det er mulig å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda. Disse kan skade både plastrør og pakninger, og er dessuten skadelig for hud, øyne og miljø. Vi har sett tips fra rørleggere om et produkt som heter Mudin. Jif har også en avløpsåpner som de sier er skånsom mot rørene. Sjekk hos din lokale rørlegger eller i dagligvarehandelen.

Kjerringrådet for avløpsrens henter du fra kjøkkenskapet: Bland 1/2 dl eddik og litt bakepulver eller natron- hell i avløpet, og skyll grundig med kokhett vann. La virke før du skyller igjen.

Uansett rensemiddel: Det beste er å plukke ut alt du kan manuelt først.

Tett vannlås?
Vannlås kan du demontere selv. Nyere vannlåser av plast er relativt lette å demontere for rensing. Husk å sette bøtte eller lignende under for å unngå vannsøl. Etter montering, kontroller grundig at det er godt skrudd og tørt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer