Rekordhøye leiepriser

I juli kostet det i snitt 8.245 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Det er prisrekord.

PRISREKORD I JULI: Aldri tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Foto: Per Ervland
PRISREKORD I JULI: Aldri tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juli 2011 viser at det i juli i snitt kostet 8.245 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 9,1 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 13,6 prosent.

Aldri tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sist rekord var i februar 2011 hvor det ble registrert en snittpris på 8.151 kroner for en 1-roms leilighet i Oslo.

Dette skriver Utleiemegleren AS i en pressemelding.

Har du bolig du skal leie ut? Slik sjekker du opp leieboeren

Andre priser

I juli kostet det i snitt 10.251 kroner å leie en 2-roms i Oslo. Dette er en oppgang på 7,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,1 prosent.

Det koster nå i snitt 12.315 kroner per måned for å leie en 3-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 8,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,3 prosent.

Ifølge Utleiemeglerne er det en markert nedgang i antall boliger til leie i markedet og fortsatt høy etterspørsel. Dette gjelder over hele landet og i de store byene. Likevel har det vært relativt rolig denne julimåneden sammenlignet med tidligere sommermåneder.

- Med tanke på det tragiske som har skjedd både i regjeringskvartalet og på Utøya har det vært en roligere juli enn tidligere. Vi forventer at trykket kommer sterkt tilbake i august, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim, i en pressemelding.

Hos DinSide Bolig kan du laste ned husleiekontrakt - helt gratis! Medlemmer av Huseiernes Landsforbund får gratis leiekontrakt fra dem. Det går også an å kjøpe en kontrakt til en billig penge.

Dette kan du få

Et raskt søk på Finn.no viser oss imidlertid at du ikke ut med slike summer for å få et sted å bo i Oslo og omegn. Det billigste vi finner, er et 15 kvadratmeter stort rom til leie for 3.000 kroner per måned. Du må da bo sammen med andre, det vil si dele kjøkken og bad. Ellers er det mye til leie i bofellesskap for mellom 4.500 og 5.000 kroner per måned. Dette er i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer