Regneeksempel

Her er prisopplysningene vi fant på Vican Eiendoms nettsider.

På Vican Eiendoms nettsider fant vi et finansieringseksempel for boligen.

Skroll ned for å se faksimile

Her kan kjøper tydelig se hva han må betale per måned, til en rente på 5,40 prosent. Rentesatsen er, som Levinsen påpeker til DinSide, satt noe høyt i forhold til dagens nivå.

Men det er et par viktige detaljer som er utelatt fra betalingsplanen:

Siden deler av lånet er avdragsfritt i de første 8 årene, må kjøper påregne et hopp i kostnader etter 8 år. Det er dessverre for få opplysninger tilgjengelig til at vi kan gjøre en faktisk utregning av hvor mye dette vil utgjøre, og renteutviklingen kan vi heller ikke spå så langt frem i tid.

Her er regneeksempelet fra Vican Eiendom. Vi savner et par viktige opplysninger. Foto: Vican Eiendom
Her er regneeksempelet fra Vican Eiendom. Vi savner et par viktige opplysninger. Foto: Vican Eiendom Vis merDersom vi setter de tilgjengelige opplysningene inn i vår betalingsplankalkulator, med den forutsetningen at du betaler ned på lånet hele tiden (altså ser bort fra avdragsfriheten), vil månedlige kostnader, skattefradrag iberegnet starte på 8.845 kroner.

Totalkostnaden for lån med avdragsfrie perioder vil naturlig nok bli større, så etter de 8 årene der du betaler fra 6.625 kroner per måned, må du regne med å betale enda høyere månedlige beløp.

>>Tilbake til artikkelen