Putter kontoret i en koffert

Og for en koffert ...

Denne amerikakofferten er en kopi av en som skal ha tilhørt en mann ved navn Tom Richards og ble plukket opp på loppemarked. Pris, sa du? 4.295. Dollar. Foto: Produsenten
Denne amerikakofferten er en kopi av en som skal ha tilhørt en mann ved navn Tom Richards og ble plukket opp på loppemarked. Pris, sa du? 4.295. Dollar. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skrev nylig om Ikeas gjenbruksinitiativ i Sverige. Men brukte Billy-hyller falmer nok en smule sammenlignet med Restoration Hardwares gjenbrukte retrodesignmøbler.

Om du sukker over at du ikke er gammel nok til å ha opplevd dampskipsfart over Atlanteren, og rett som det er tenker at du har et ekstra Indiana Jones-gen, bør du lese videre. For dette er møblene for deg som ikke er villig til å gi slipp på iProduktene eller lignende strømlinjet teknologi, men likevel ønsker å utstyre hjemmet i nostalgiske stiler fra forrige årtusen.

Dette hjemmekontoret kan du sette i hagen

Koffertkontor

Restoration Hardware lager retromøbler på basis av bruktfunn, og de gjør det med stil. Ja, de gjør det også til en høy pris. For det er ikke de gamle koffertene du kjøper. De utgjør inspirasjon for nykonstruerte produkter, som ser riktig så retro ut.

Ryddig hjemmekontor uten kabler, papir og rot

Et eksempel er kontorkofferten du ser under, som er en ganske nøyaktig kopi av et eksklusivt loppefunn. Et annet eksempel er den metallkledde kofferten som er mer en miks av amerikakoffertstil og metallkledning fra gamle fly.


Mer retromoro

I samme retro-gjenbruksgate finnes flere produsenter som lager originale møbler. Vi har tidligere skrevet om møbler som henter inspirasjon fra bilverdenen, og Motoart som lager interiør med deler fra flyindustrien. Få også med deg TV-en som fikk oss til å lure på om det hadde klikket for LG.

Loppis, redesign og bruktfunn

Glad i retrostilen? Det finnes både loppemarkeder, nettjenester og brukthandlere å jakte funn i, også i Norge/Skandinavia.

Vi har blant annet sett nettbutikken Ruth66 ha et snasent utvalg av møbler i diner-look og 50-tallsstil, mens Wallas verden kjører mer vintage-stil og litt shabby-chick-aktig utvalg. Sjekk også Milla Boutique og Precious.

Mer kjent er auksjonsnettstedet Lauritz, som nok har hovedfokus på mer klassisk møbeldesign, mens butikken Utopia Retro Modern ikke selger via nett, men har butikk i Oslo.

Og mange gir til og med bort sakene gratis. Sjekk for eksempel Finn-torgets gis-bort-marked, i høst ble det satt rekord i antall saker som ble gitt bort her.

Handle brukt? De beste loppis-hemmelighetene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer