Bordpeis i glass. <i>Foto: PID.se</i>
Bordpeis i glass. Foto: PID.seVis mer

Putt peisen på bordet

Vi fortsetter jakten på ildsteder for boliger uten pipe. Nå ser det ut til at også de aller mest trangbodde kan få glede seg over åpen ild i stuen: Her er to som er så små at de får plass på salongbordet.

Glasspeis til bordet

Vi har tidligere skrevet om de lekre glasspeisene som ikke trenger pipeløp. Da vi fant frem til en rimelig variant fra Heinze på det svenske nettstedet PID.se, var det en leser som så rett påpekte: En kan få åpen ild i hus til en enda rimeligere penge, dog i en mye mindre variant.

Denne peisen, også fra Heinze, er bare 40 cm høy - men brenner like liflig som storebroren på en meter. Peisen bruker biobrenstoffet geniol, og brennetid er på cirka 1 - 1,5 timer.

Produsent: Heinze
Designer: Wolf Udo Wagner
Dimensjoner:30 x4 0 cm.
Pris: Cirka 4.400 norske kroner (4.652 svenske) pluss frakt.
Kjøp den på nett: Pid.se

Skifer og rustfritt stål. Foto: Carl Mertens
Skifer og rustfritt stål. Foto: Carl Mertens Vis mer


Får plass på bordet

Plass på bordet får også Carl Mertens lekre Table top fireplace. Her er virkelig et alternativt for dem som synes alt som lukter av furu, hyggelig og koselig har mer på en hytte å gjøre enn i en elegant bolig.

Bordpeisen har en form som to stiliserte vedkubber i rustfritt stål, og er montert fast på en skiferplate. En vindstille sommerkveld kan den også brukes utendørs.

Produsent: Carl Mertens
Designer: Gido Wahrmann
Dimensjoner: 25,4 x 35 cm.
Pris: cirka 2.300 kroner (350 US dollar) pluss frakt.
Kjøp den på nett: Unica Home

NB. Skulle du falle for andre ting på nettbutikken Unica Home, kan det være greit å være oppmerksom på at de ikke sender varer for under 100 dollar utenfor USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen