Elin Fugelsnes ønsket å fargesette gangen slik at den passet bedre sammen med kjøkken og stue. Hun landet op S4040-R50B. Foto: Per Ervland
Elin Fugelsnes ønsket å fargesette gangen slik at den passet bedre sammen med kjøkken og stue. Hun landet op S4040-R50B. Foto: Per ErvlandVis mer

Prøvemal: Slik fant hun riktig lillafarge

Det er stor forskjell på fargeprøven du ser i butikken - og hvordan fargen ser ut når den kommer opp på veggen hjemme hos deg.

«- Jeg var litt skeptisk underveis, men det gikk fort over da jeg var ferdig.»


Er du en av dem som vet akkurat hva du vil ha og hvordan du vil ha det hjemme - eller trenger du litt mer tid for å finne frem til de riktige løsningene?

Elin Fugelsnes i Oslo ønsket å sette farge på gangen sin, men det tok tid å knekke fargekoden, komme frem til riktig variant.

- Da jeg flyttet inn så gangen rimelig grei ut, men etter at jeg malte kjøkkenet, skilte den seg veldig ut og hvitfargen så skitten ut i forhold. Så malte jeg stuen også, da måtte noe gjøres, sier Fugelsnes til DinSide.

Hun vurderte først å friske opp hvitfargen, men fant ut at hun hadde lyst på noe litt mer spenstig.

- Jeg ønsket å finne en farge som passet til grønnfargen på kjøkkenet, og da ble det lilla. Lilla og grønt er favorittfargene, så da tenkte jeg at jeg skulle ta en sjans.

Inspirasjon: I denne leiligheten er alt lilla

I butikk
Da Fugelsnes kom i butikken, var det plustelig ikke så innlysende lenger. For hvilken lillafarge skulle hun velge?

- Jeg hadde mest lyst på en mørk nyanse, men var redd for at det skulle bli for mørkt, fordi gangen er liten. Så kom jeg på at det er mange dører i gangen, og ikke så store flater som skal males, så jeg gikk for en dyp nyanse jeg likte godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før hun bestemte seg helt, plukket hun også med seg en lysere nyanse med mer hvitt i. I stedet for å gå for en full malingsboks, valgte hun to halvliters fargeprøver.

- Da jeg fikk fargene opp på veggen, så jeg fort at den lyse nyansen ikke passet så godt til fargene i stuen. Så da gikk jeg for den mørkeste.

Ekspertens tips: Slik innreder du med lilla

Litt skeptisk

Selv om det å male opp noen små partier på veggen hjalp Fugelsnes til å velge, var inntrykket imidlertid et helt annet underveis.

- Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk underveis, det fikk et litt annet inntrykk da jeg malte hele veggen, men skepsisen gikk fort over da jeg var ferdig, sier Fugelsnes.

- Det ble akkurat slik jeg håpet! Lillafargen passer fint til den grønne veggen på kjøkkenet, og det gir et særpreg som er "mitt". Min personlighet kommer frem gjennom fargen på gangen.

Fugelsnes gjorde et annet smart trekk og endret belysning. - Den gamle lampen hadde bare en litt dus lyspære, mens jeg kjøpte en ny og større lampe med flere lyspærer - og spotter som kan styres rundt i rommet slik at jeg får lyst opp de største mørke flatene. Dette var nok lurt for å motvirke at det skulle bli for mørkt.

Belysning: Slik får du mest ut av sparepærene

... ferdig å pusse opp blir man aldri

- Det er bare én ting som er litt irriterende nå. Ytterdøren mot gangen er i mørk, gulnet furu, og skiller seg ikke positivt ut sammen med veggene, de hvite karmene og det lyse tregulvet. Jeg vurderer å male den om det går, slik at det blir mer helhetlig, avslutter Fugelsnes.

De hvite veggene på kjøkkenet så grå og triste ut sammenlignet med de nymalte veggene på kjøkken og i stue. Foto: Elin Fugelsnes
To fargeprøver på vegg mot stue og kjøkken, gjorde det enklere å velge farge. Foto: Elin Fugelsnes
Her er kantene malt med grunning, og fargen ser fortsatt ganske lys ut. Foto: Elin Fugelsnes
Resultatet til slutt, med ny belysning, og når alle tingene ble satt tilbake på plass, ble en feiendes flott gang! Foto: Per Ervland
Lillafargen står fint til den grønne kjøkkeninnredningen.... Foto: Per Ervland
Før Elin Fugelsnes malte gangen malte hun flere prøver, for å se hvilken farge som passet best til den grønne kjøkkeninnredningen, samt møblene i stuen. Foto: Per Ervland
Gangen sett fra stue mot kjøkken. Foto: Per Ervland