Prøver du, er sjansen mindre for at du kjøper. Foto: Per Ervland
Prøver du, er sjansen mindre for at du kjøper. Foto: Per ErvlandVis mer

Prøve-se 3D-TV før du kjøper

Sannsynligheten er stor for at du mister lysten.

Planer om å kjøpe 3D-TV? Be om å få se hos noen andre først. Sannsynligheten er stor for at du ikke lenger har lyst på en TV etter å ha sett på en, viser en ny undersøkelse av analysebyrået Nielsen.

Viktige valg: Bruker tre ganger lenger tid på å velge kanalpakke til TV-en enn å kjøpe bolig

En fersk rapport Nielsen har utarbeidet om 3D-TV-opplevelsen, viser at forbrukere sitter på gjerdet. 68 prosent av forbrukerne synes at prisen på 3D-TV-er er for høy, 57 prosent vegrer seg for å bruke brillene, og 44 prosent mener programtilbudet er for dårlig. Langt mer interessant er det kanskje at de som prøver 3D-TV ikke lenger får lyst til å kjøpe.

Les også: DinSides 3D-TV-guide

 Foto: Nielsen Company
Foto: Nielsen Company Vis mer


Prøv før du kjøper!

Som du kan se av illustrasjonen over, mer enn dobbelt så mange mener det er usannsynlig at de kommer til å kjøpe en 3D-TV i løpet av det neste året etter at de har prøvd 3D-TV. Likedan står det til blant dem som i utgangspunktet var interessert i å kjøpe 3D-TV. Før de hadde sett 3D-TV-sendinger oppga en fjerdedel at de sannsynligvis kom til å kjøpe en 3D-TV i løpet av de neste 12 månedene. Etter å ha sett de tredimensjonale TV-bildene var interessen halvert, og kun 12 prosent var fortsatt interessert i å kjøpe.

Så vurderer du å kjøpe en 3D-TV er rådet klart:
Prøv først. Be om å få låne naboens, eller bruk lang tid i butikken. Ikke se fem minutter. Se en film. Og sjekk om du fortsatt er imponert, et par timer senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke bra nok?

3D-TV

Ønsker du deg 3D-TV? (Avsluttet)
Ja, men kommer nok til å vente litt(36%) 284
Nei, ser ikke poenget med 3D(30%) 236
Nei, 3D er best på kino(12%) 99
Ja, har planer om å kjøpe(9%) 72
Jeg har en!(9%) 69
Vet ikke(5%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


De 68 prosentene som synes 3D-TV-er er for dyre, kan bare sette seg ned og vente. Et par år tilbake var 15.000 kroner en god pris for en 32-tommers LCD-TV. I dag har prisen vært nede i 2.500 kroner for en LCD-TV i den størrelsen. Det er nok også bare et spørsmål om tid før 3D-tilbudet blir utvidet. I mellomtiden kan de utålmodige prøve TV-en som gjør vanlige sendinger om til 3D.

Vil du ha 3D i stuen, eller er dette et best-på-kino-fenomen? Stem til høyre, og diskuter under

KOMMENTAR:

Et annet aspekt er til 3D-TV-vegringen kan være at det slett ikke er alle som har mulighet til å se 3D, skriver Pål Joakim Olsen i DinSide Data i en kommentar. I Storbritannia er det anslagsvis rundt 12 prosent av befolkningen som har en manglende evne til å se 3D (én av åtte); et tall vi for enkelhets skyld kan anta er det samme i Norge. I følge SSB bor det i snitt 2,2 personer pr husstand. Er de uten evne til å se i 3D jevnt fordelt, betyr det at rundt 1/4 av norske husstander vil ha én eller flere medlemmer som ikke kan se film i tre dimensjoner.

Og de som kun ser på ett øye og ikke får glede av 3D-TV må uansett ha briller; ellers blir det komplett umulig for dem å se.

Dette er bare en av flere grunner til at vår kommentator selv kommer til å vente med å kjøpe 3D-TV.

Her får du alle: Problemet med 3D-TV