Skjær av maiskornene, så trenger du ikke store gryten for å dampe dem. Og deler du kolben i to-tre stykker først, slik som på bildet over, unngår du maiskorn over <i>hele</i> kjøkkenet. Foto: Per Ervland
Skjær av maiskornene, så trenger du ikke store gryten for å dampe dem. Og deler du kolben i to-tre stykker først, slik som på bildet over, unngår du maiskorn over hele kjøkkenet. Foto: Per Ervland Vis mer

Prøv noe nytt til tacoen i kveld

Fersk mais er i en annen liga enn boksemais, men det er nesten like enkelt om du vet hvordan du håndterer den.

Publisert
Sist oppdatert

Fredagstaco i kveld? Man skal ikke tulle for mye med hverken gullrekka eller det du har i tacoskjellet, men noen ganger kan det være greit å prøve noe nytt. Og det er ikke alltid det er nødvendig å ta de aller største grepene.

Akkurat nå er det ferske mais i butikken, fra spontane utsalg langs landeveien eller fra selvplukk i åkeren. Vi anbefaler at du prøver det ut, for en ørliten variasjon.

Det trenger heller ikke bli spesielt mye dyrere - vi har betalt mellom 10 og 15 kroner for en kolbe, som burde være greit som tilbehør til taco for kjernefamilien.

Hel- eller halvfabrikata? Vi har testet Toro Fresh Tex Mex

Slik håndterer du maiskolben best

Kjøper du fersk mais kommer den ofte godt innpakket i blader. Disse må selvsagt skrelles av, i tillegg til at de små fjonene fjernes. Dette gjør du enkelt for hånd.

Når kolben er skrelt, skyller du den godt, og så kan du enten koke kolben slik den er, eller skjære av kornene. Kok dem hele om det er maiskolber som står på menyen, men gå for maiskorn om du skal ha det som tilbehør til middagen.

Du kan fint skjære av kornene mens kolben er hel, men du risikerer å sitte igjen med maiskorn over hele kjøkkenet. Vi anbefaler å dele kolben i to eller tre stykker før du skjærer av maiskornene. Se bare her:

 


Smart til fredagstacoen: Se tacohjelperne fra Hardanger Bestikk og vår test av kjøttdeighakken Hackit

Tips: Er grillen fortsatt fremme, kan du legge hele kolben på med skall og alt. Men aller best blir det om du legger maiskolben bar på grillen i et par minutter. Dersom du vrenger skallet - ikke helt av, men lar det sitte på - kan du bruke dem som håndtak for enkelt å snu kolbene på grillen, slik du kan se her og her.

Når alle korn har fått noen minutter på grillen, serverer du med smør og flaksalt - eller hva med å prøve lime- chili og og koriandersmør?

Les også: Slik lager du popcorn på bålet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer