SMART HJEM: Nok et produkt fra Ikea skal gjøre hjemmet ditt «smartere». Foto: NTB Scanpix
SMART HJEM: Nok et produkt fra Ikea skal gjøre hjemmet ditt «smartere». Foto: NTB ScanpixVis mer

Nye produkter i Trådfri-serien:

Problemer for Ikeas smarte rullegardiner

Ukjent når de blir tilgjengelig.

OPPDATERT 5. februar kl 13.50: Ikea Norge bekrefter i en e-post til Dinside i dag at lanseringen av de smarte rullegardinene Fyrtur og Kadrilj er utsatt.

« IKEA globalt har funnet en mulighet for forbedret funksjonalitet: en oppdatering av firmware som vil resultere i at man kan kombinere flere rullgardiner og forenkle bruken», skriver selskapet og legger til at de forventer mer informasjon i løpet av den inneværende uken.

Da ser det dessverre ut til at du må smøre deg med litt tålmodighet hvis du har planer om å skaffe deg Ikeas smarte rullegardin..

Ikea har også slitt med leveransen av et annet ettertraktet smartprodukt, nemlig smartkontakten Trådfri adapter, men den er nå tilgjengelig fysisk i butikk i Norge.

Trådfri-serien til Ikea ble først introdusert i april 2017. Konseptet er at du, via Ikeas Trådfri-app, skal kunne styre tilkoblede produkter med stemmen, via enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant.

Ikea Fyrtur er en lystett, smart rullegardin. Foto: Ikea
Ikea Fyrtur er en lystett, smart rullegardin. Foto: Ikea Vis mer
Ikea Kadrilj er mer gjennomsiktig. Foto: Ikea
Ikea Kadrilj er mer gjennomsiktig. Foto: Ikea Vis mer

Endelig norske priser

I en e-post til Dinside i januar skrev Ikea Norge at de smarte rullegardinene har salgsstart 1. februar og at de regnet med at produktene ville være i butikk til den datoen. Slik ble det altså ikke.

Det er to modeller som blir tilgjengelig: Fyrtur som er en lystett rullegardin, samt Kadrilj som er en mer gjennomsiktig variant. Disse har omsider dukket opp på Ikea.no, men de er hverken tilgjengelig på nett eller i butikk.

Produktsidene avslører heldigvis pris og hvilke størrelser de smarte rullegardinene blir tilgjengelig i. Størrelsene er oppgitt i bredde ganger lengde.

60x195cm 80x195cm 100x195cm 120x195cm 140x195cm
Fyrtur999 kr1199 kr1299 kr1399 kr1499 kr
Kadrilj899 kr999 kr1099 kr1199 kr1299 kr

Rullegardinene drives av et oppladbart batteri som medfølger i esken sammen med en lader. Det er mulig å kjøpe flere batterier separat. I esken ligger det også en fjernkontroll.