Prakteiendom som koster 17 millioner mindre nå enn i høst, er fortsatt landets dyreste. Foto: Finn.no
Prakteiendom som koster 17 millioner mindre nå enn i høst, er fortsatt landets dyreste. Foto: Finn.noVis mer

Priskutt: 17 millioner!

Her er de dyreste boligene som selges nå.

Ingen kart, kun tre bilder, bare utvendige fotografier. Dette lukter det ikke spesielt fristende bolig av. Men sannheten er at boligselgere i segmentet helt helt øverst, ofte holder mye av godsakene for seg selv. De som skal kjøpe, vet likevel at dette er juvelen i kronen, toppen av kransekaka og det beste av det beste.

Les også: Denne boligen finner du IKKE på finn ...

Norges dyreste nå

Dette gjelder for eksempel Norges dyreste bolig til salgs akkurat nå. Halden Hovedgård ligger på Snarøya utenfor Bærum, og residerer på halvøyas høyeste punkt. Sikkert ikke bare stas før Gardermoen åpnet, men akkurat nå er det ikke den kremadresse nær hovedstaden som smaker bedre.

- Her har du panoramautsikt i alle himmelretninger. Og eiendommen har absolutt ingen innsyn. Det er svært få som vet hvor eiendommen ligger, selv blant de som bor der ute, sa megler Jan Fredrik Bonde til Nettavisen i fjor.

Huset "uten innsyn eller gjenboere" skal i følge Nettavisen være eid av investor Per-Espen Skippervold. I høst ble boligen lagt ut for salg til en annonsert pris på 70 millioner kroner. Også den gangen var det Advokat Torbjørn Ek AS ved megler Jan Fredrik Bonde som stod for prosessen. Det nye prospektet kan vel tyde på at markedet ikke var på selgers side i høst. Nå er boligen for salg igjen, til en pris som ligger 17 millioner lavere.

Fortsatt bør det imidlertid ligge muligheter for god fortjeneste her. I 2002 skal Skippervold ha kjøpt boligen for 19,5 millioner, og har siden totalrenovert eiendommen.

(Se annonsen for boligen her, men merk: Forrige gang den ble lagt ut for salg, forsvant annonsen igjen etter få dager.)

Men denne som ble annonsert tidligere i år, var dyrere!

Helt hemmelig

Ennå tettere til brystet holder eier av en herskapelig eiendom i Oppland kortene. Vi får ikke adresse eller bilder, og megler (sivilagronom Kai-Rune Tollefsen hos Landbruksmegleren.no) ber om kun seriøse henvendelser, og flagger med lukket visning. Uten særlig napp virker det som. Den billedløse annonsen for eiendommen med prisantydning på 25 millioner, ble sist endret i august i fjor. Siden det har vi fått en finanskrise i full blomst ...

Mer ubeskjeden

Den nest dyreste boligen vi finner på Finn nå, ligger også på Snarøya. Her er selger langt mindre beskjeden av seg, og spanderer både bilder, flyfoto og kart. Men så er det også en bolig med strandlinje vi snakker om, altså en eiendom som i utgangspunktet er langt mindre privat beliggende enn eiendommene vi omtaler ovenfor. Med en prisantydning på 50 millioner ligger boligen i Svaneveien ikke langt under, men kvadratmeterprisen blir høyere siden arealet er nesten halvparten av Halden Hovedgård.

(Se annonsen og bilder av boligen her.)

For dyrt? Denne kunne blitt din for 1 krone ...

Egen oppkjørsel til den 3,5 mål store eiendommen som er det dyreste på markedet i Norge nå. Foto: Finn.no
Svaneveien i Bærum kan skilte med den nest dyreste boligen til salgs i Norge nå. Prisantydning: 50 millioner. Foto: Finn.no
Bervad Gaard er et helt produksjonsanlegg i tillegg til bolig. Prislapp: 35 millioner kroner. Foto: Finn.no
Konkurs etter IT Factory-skandalen gjør at eieren av denne praktboligen utenfor Kongsvinger må selge nesten før innflytting. Prisantydning: 22 millioner kroner. Foto: Finn.no
Her er vannet rett utenfor døra, i Nesbryggveien på Nøtterø. Prisantydning: 21,5 millioner kroner. Foto: Finn.no
Ringåsen på Ringerike er en praktgård som har ligget til salgs lenge.Prisantydning: 20 millioner kroner. Foto: Finn.no
Sandefjord har tradisjon for herskapelige eiendommer, og denne er intet unntak. Prisantydning: 22 millioner kroner. Foto: Finn.no
Denne eiendommen i Oppland er så hemmelig at vi verken får vite adresse eller se bilder. Foto: Finn.no


Ikke bare Oslofjorden

Den ytterst eksklusive svært-mange-millionersklassen er imidlertid ikke bundet til adresser i indre Oslofjorden, selv om tettheten er desidert høyest her. (Seks av de 25 dyreste adressene til salgs nå, ligger på Snarøya.) Her er noen andre eksempler med adresser som verken er hjemmehørende i Oslo eller Bærum.

  • Bergvad Gaard, Skogbygda: Et produksjonsanlegg med i følge melger skal ha herskapelige kvaliteter. Prisantydning er 35 millioner. Eiendommen er på hele 1.701.000m².
  • Capellaveien 7, Sandefjord: Bolig på 380 kvadrat og 25 meter strandlinje, bygget så sent som i 2005. Prisantydning er 22 millioner.
  • Nestebyalléen 4, Kongsvinger: Helt ny bolig på 1.027 kvadrat plassert på drøye 10 mål tomt, prisantydning 22 millioner. Denne har fått mye omtale, da den hører til den konkursrammede it-profilen Asger Jensby (IT Factory-skandalen).
  • Nesbryggveien 54, Duken (Nøtterøy): Strandeiendom bygget i 2007 med prisantydning på 21,5 millioner.
  • Søndre Ringåsen 36, Hønefoss: Dette beskrives også som en herskapelig enebolig med utsikt over Ringerike, 642 kvadrat, prisantydning 20 millioner. Den har ligget ute for salg en stund.

Les også: Dette øker boligverdien din mest

Og likevel er ikke dette dyrt ...

Dette blir imidlertid for småsummer å regne om vi sammenligner med Norges dyreste, den mye omtalte Munkebakken i Bærum. Boliganlegget er knyttet til avistitler som "Munkebakken blir statsministerbolig", "Vil flytte Bondevik til Munkebakken", "Forlik om Munkebakken" og "Munkebakken dyrest". Siste tittel fra lokalavisen Budstikka i mars 2008, henviser til at eiendommen ble den dyreste solgte boligen i 2007. Investor Arne Fredly kjøpte da den 829 kvm store boligen for 200 millioner fra Kjell Inge Røkke. (I følge Nettavisen skal den samme Fredly ha kjøpt den samme boligen fra Einar Nagell-Erichssen for 90 millioner i 2003.)

Munkebakken ble forøvrig midlertidig fredet av Riksantikvaren i mars i fjor.