Priskrig på boligalarmer

Nykommeren Sector har utløst priskonkurranse på boligalarmer. Nå har også Falken fjernet installasjonsgebyret på flere tusen kroner.

Sector Alarm har i høst tilbudt ferdig installert boligalarm til kun 1 krone. Vilkåret er at du må binde deg til Sector i en tre-års periode.

Priskrig på boligalarmer

  1. Sector og Falken

Nå følger resten av bransjen etter. Først ute er Falken.

Trikset med å sponse kundenes inngangsbillett i et stramt marked er ingen ny ide. Telenor og NetCom har allerede sponset mobiltelefoner i en årrekke. Du har fått en ny mobiltelefon rimelig, mot at du binder deg til å være abonnent hos dem i en viss periode.

Nå har altså sikkerhetsbransjen begynt å tenke i samme bane

Det virker som om Sectors kampanje har slått bra an oss kundene. Det er nemlig ikke lenge siden vi kunne lese i avisene at de andre vaktselskapene ikke hadde tenkt å komme med tilsvarende tilbud.

Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd.

Falken

Priskrig på boligalarmer

Falken er, i følge sin egen skryteside på nettet, Norges største leverandør av boligalarmer. Tidligere måtte du imidlertid betale en engangskostnad på mellom 5 og 6000 kroner for å få alarmen installert. Dette slipper du nå.

I følge Falken kan du fortsatt velge å betale en engangskostnad når du installerer alarm. Du vil da betale en høyere inngangsbillett, men til gjengjeld vil du få et langt lavere månedsbeløp. Falken presiserer imidlertid at sikkerheten på tjenesten er lik, uansett hvilket alternativ du velger. Meningen med tilbudet er altså å tiltrekke seg de av oss som ikke har lyst, eller råd til å betale den høye inngangsbilletten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Falken har valgt å "kamuflere" sitt tilbud som et jubileumstilbud. Det viser seg nemlig at Falken har vært 50 år i Norge i år, og det er altså i den anledning du får dette tilbudet...

Personlig tipper vi at Falkens helomvending fra sin tidligere praksis, der du måtte betale en fet engangskostnad for å få alarmen installert, er et resultat av at Sector Alarm tydeligvis har kapret flere kunder enn Falken kunne akseptere.

For deg som forbruker er årsaken uansett uvesentlig. Nå kan du i hvert fall velge mellom to vaktselskaper som tilbyr deg husalarm uten engangskostnad. For de aller fleste av oss vil det gjøre valget enkelt. Spørsmålet blir bare hvor lang tid det tar før de andre vaktselskapene kommer på banen.

Hallo Securitas! Hvor er dere? Som dere kan se ved å trykke på denne lenken er de i hvert fall ikke på nett...

Boligalarmene virker

I følge politiet har det vært langt færre boliginnbrudd i storbyene i år, og hovedårsaken til nedgangen er i første omgang raskere etterforskning av sakene, og at det oftere begjæres varetektsfengsling av siktede. En annen medvirkende årsåk er at stadig flere installerer boligalarm.

I følge statistikken kan du altså redusere sjansen for innbrudd ved å installere boligalarm. Men hvilket selskap skal du velge?

Vil du se vår sammenligning kan du trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.