Priskarusellen er i gang

Etter en stille høst, er priskarusellen i gang på Oslos boligmarked.

DinSide har i januar besøkt flere boligvisninger i Oslo. Inntrykket vi sitter igjen med er at visningene er godt besøkte, og at sentrale boliger selges til langt over takst.

Januarstatistikken fra OBOS bekrefter vårt inntrykk. OBOS er det største boligbyggelaget i Oslo. Prisene deres steg med 5,5 prosent i januar. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle omsatte boliger i OBOS-tilknyttede borettslag i januar var 16.661 kroner.

På opptur

Kvadratmeterprisen i OBOS er 4,1 prosent høyere i år enn i januar 2000. Antall omsetninger har økt i forhold til januar i fjor. 260 boliger ble omsatt i januar i år, mot 196 i januar 2000.

- Prisoppgangen er i tråd med hva vi har sett de siste årene. Etter en roligere høst er boligkjøperne igjen på banen. Det er flere boligkjøpere på banen enn det er boliger til salgs. Januartallene viser med all tydelighet at boligprisene igjen er på vei oppover, sier divisjonsdirektør Hildur Høiland i OBOS.

Flere boliger selges

Prisene for boliger omsatt gjennom Exact Eiendomsmeglere AS hadde en oppgang på
0,8 prosent fra desember. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris Exact-boliger lå da på 18.935 kroner. Også for Exact lå antall omsetninger betydelig høyere enn for januar i fjor.

Årsaken til at kvadratmeterprisen er høyere i Exact enn for boliger omsatt gjennom OBOS-megleren, er at Exact selger en vesentlig større andel av boliger i strøk med høyere kvadratmeterpris. Det er ingen systematiske prisforskjeller på like boliger solgt gjennom OBOS og Exact når boligene ligger i samme strøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen