Prisforskjell: 15.000 kr. per kvm. i Oslo

PRISTEST: Er du villig til å betale 15.000 kroner mer enn du behøver for kvadratmeteren for å bo i ”riktig strøk” i Oslo? I så fall er du velkommen på Majorstua.

Alle snakker og skriver om hvor rådyrt det er å bo i hovedstaden. Men trenger du egentlig å kjøpe bolig for 30.000 kroner per kvadratmeter for å få innpass i hovedstaden? Nei da. Ikke hvis du utvider begrepet Oslo til å omfatte mer enn Majorstua og Frogner.

Vi har sammenlignet boligprisene i de ulike bydelene i Oslo, på bakgrunn av fersk statistikk fra OBOS. Vi fant prisforskjeller på over hundre prosent innenfor bygrensa. Og ikke overraskende er Vest fortsatt dyrere enn Øst. Hos Norges Eiendomsmeglerforbund hadde de dessverre ikke boligpristall på bydelsnivå.

Laveste pris: 13.000 kr.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer

Den billigste bydelen er som så mange år tidligere Romsås. Her koster en kvadratmeter bolig 12.898 kroner. Tar vi utgangspunkt i en leilighet på 100 kvadratmeter, blir prisen rundt 1. 290 000 kroner.

Kontrasten mellom Romsås og Majorstua er stor, også prismessig. Urbane sjeler slåss om å få bo i gangavstand til Bogstadveien. Og dermed presses prisene en vei: Oppover. Opptur for selger, men nedtur for kjøper.

Uranienborg-Majorstua er den dyreste bydelen i OBOS sin statistikk. Her må du betale i snitt 27.953 kroner pr. kvadratmeter. Kvadratmeteren er her altså 15.000 kroner mer enn på Romsås. En leilighet på hundre kvadratmeter vil koste 2.790.000 kr. på Majorstua.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vestkantpriser på Løkka?

Stadig hører vi om at Grünerløkka er blitt nesten like dyrt som beste Vestkant. Det er ifølge vår statistikk en sannhet med klare modifikasjoner. Faktisk er det hele 11 bydeler som er dyrere enn Grünerløkka-Sofienberg.

Prisforskjellen mellom Grünerløkka og Majorstua er nesten 7.500 kroner. Men prisene rundt Olaf Ryes plass nok er høyere enn på Sofienberg.

Vil du sjekke om din bydel er blant de dyreste eller de billigste, klikker du på linkene overfor. Da får du oversikt både over de ti billigste og de ti dyreste bydelene i hovedstaden.