Ja, det er for godt til å være sant. Foto: Finn.no
Ja, det er for godt til å være sant. Foto: Finn.noVis mer

Prisantydning: 1 krone

OBOS eiendomsmeglere har nettopp lagt ut 74 nye boliger i Kværnerbyen for 1 krone.

Surfer du igjennom finn.no for å finne drømmeboligen ser jo dette ut til å være for godt til å være sant.

Det er det da også.

Lokkepris

Selvfølgelig er det ikke slik at de 74 boligene OBOS har lagt ut vil koste deg 1 krone. Problemet er at OBOS vil markedsføre leilighetene på finn.no, men de har ingen pris å vise til.

- Det hadde vært mye lettere hvis Finn.no hadde hatt en rubrikk som sier "pris kommer senere", mener eiendomsmegler i OBOS, Ulf Petter Binfield.

– Da kunne jeg lagt ut det i stedet for 1 krone, men sånn er det ikke, og det må vi forholde oss til.

Lars Vangen Jordet i Finn Eiendom ønsker at meglere skal vente med annonsering til prisen på boligen er klar.  Foto: Caroline Roka
Lars Vangen Jordet i Finn Eiendom ønsker at meglere skal vente med annonsering til prisen på boligen er klar. Foto: Caroline Roka Vis mer


DinSide har gjentatte ganger omtalt boliger som ikke har en reell prisantydning, men på tross av at den type markedsføring av boliger ikke er godkjent i henhold til markedsføringsloven, fortsetter eiendomsmeglerne å ignorere krav om korrekte prisopplysninger i boligannonser.

Har ikke prisen klar

- Jeg har ikke prisen klar på de forskjellige leilighetene. Det kommer først om to uker, sier eiendomsmegler i OBOS, Ulf Petter Binfield.

Binfield har sendt et prisforslag over til OBOS, men venter på godkjenning og fastsettelse av pris. Derfor velger han heller å legge ut boligene til 1 krone i stedet for å ikke få noe markedsføring i det hele tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor legger dere ut prosjektet før prisen er klar?

- Vi vil gjerne vise at det kommer et stort prosjekt i Kværnerbyen, selv om prisen ikke er fastsatt ennå. 28 september er salgsstart og prisene bør være klare i løpet av to-tre uker, forklarer Binfield.

Les også: Forbrukerombudet liker ikke juks

Ikke lov


- Når man annonserer leiligheter for salg må det oppgis pris, og hvis det er tale om en prisantydning må denne være reell, forklarer Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet. - Dette er regler som følger av markedsføringsloven og en bransjenorm som meglerne har vært med å utforme.

At eiendomsmeglere vil reklamere for sine salgsobjekter er innlysende og nødvendig. Det kan derimot ikke rettferdiggjøre å annonsere for et prosjekt med en pris som ikke er reell.

- Hvis et eiendomsprosjekt er i en såpass tidlig fase at man ikke kan oppgi helt sentral informasjon som for eksempel pris, må man velge andre markedsføringsformer enn salgsannonser. Det er villedende å legge noe ut for salg som ikke kan kjøpes, avslutter Gjedrem.

Det er ikke lov med 1-kronersboliger

OBOS har ansvaret

Lars Vangen Jordet, direktør i Finn Eiendom holder standpunktet om at de ønsker at kundene deres skal forholde seg til relle priser på Finn.no.

- Nå er det engang slik at det er eiendomsmeglerne som har ansvaret for prissettingen, og derfor henstiller jeg i dette tilfellet OBOS om å rette opp prisen på denne annonsen, sier Vangen Jordet til DinSide.

Hva synes du? Ønsker du å vite hvilke boliger som kommer for salg, selv om prisene ikke er fastsatt, eller er du lei av lokkeprisene? Diskuter.