Slik ser mikrobølgeposen ut. Foto: Berit B. Njarga
Slik ser mikrobølgeposen ut. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Posen skal gjøre brødet ferskt i mikrobølgeovnen

Men funker det? Vi har testet.

Nordmenn er fortsatt en brødspisende nasjon, og tørt brød er en velkjent utfordring. Men kanskje har vi funnet redningen? Postordrefirmaet Nytt&Nyttig lover nemlig at de har produktet som gjør brødet ferskt igjen - i mikrobølgeovnen!

"Har du brød eller rundstykker liggende fra dagen før som har blitt litt tørre? Nå kan du få dem ferske igjen i denne kjekke posen! Bare lukk posen og dampen vil sirkulere inni posen og gjøre brødet ferskt og sprøtt igjen."

Det høres uten tvil lovende ut, men kan det virkelig være så enkelt? Vi har testet brødposen på tørt brød og rundstykker, for å sjekke om produktet er redningen.

– Ikke pakk brødet i plast!

Klarer vi å få liv i disse tørre brødskivene? Foto: BERIT B. NJARGA
Klarer vi å få liv i disse tørre brødskivene? Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


40 sekunder i mikrobølgeovnen

Etter å ha bestilt brødposen fra Nytt&Nyttigs nettbutikk, kommer den i posten etter et par dager. Førsteinntrykket er ikke spesielt imponerende: Dette er en rund, blå pose i 100 prosent polyester, som har en åpning på den ene siden.

Det følger med bruksanvisning, og bruken er svært enkel: Man legger brød eller rundstykker inni posen, legger den i mikrobølgeovnen og kjører den på middels effekt i 30 til 40 sekunder.

Først ute er to tørre brødskiver, deretter et større rundstykke. Vi tar posen ut av mikrobølgeovnen, og både brødet og rundstykket er blitt veldig varme. Men smaker de ferskt?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hvilket surdeigsbrød smaker best?

Brødet skal varmes på middels varme i 30-40 sekunder. Foto: Berit B. Njarga
Brødet skal varmes på middels varme i 30-40 sekunder. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Ble brødet ferskt?

Etter 40 sekunder i mikrobølgeovn er brødskivene blitt såpass varme at vi ikke klarer å spise dem. De er også veldig myke, så det lover godt.

Etter å ha latt brødskivene avkjøle seg en smule, er det ikke mye som virker ferskt ved brødet lenger. For alle som har forsøkt å varme gjærbakst i mikrobølgeovn tidligere, skjer akkurat det samme her, selv om de ligger i den blå posen:

Brødet blir veldig seigt, mens enkelte deler av brødskivene blir veldig harde. Og vi snakker såpass hardt at det ikke kan kalles sprøtt, men steinhardt.

Så følger rundstykket, hvordan går det med det inni den berømmelige posen?

Litt bedre, men ikke så bra at vi vil oppfordre om å gå til innkjøp av brødposen. Også rundstykket er mykt i starten, men så snart det avkjøler seg er konsistensen seig og langt unna ferske rundstykker som er sprø utenpå og myke inni.

Vår konklusjon er: Dropp denne posen. Effekten er den samme som om du slenger brødet rett inn i mikrobølgeovnen, uten pose.

Vil du at tørt brød skal smake som ferskt, anbefaler vi heller bruk av stekeovn eller brødrister. Så slipper du et seigt og lite vellykket resultat.

Én bit var nok: Dette smakte ikke spesielt godt. Foto: Berit B. Njarga
Én bit var nok: Dette smakte ikke spesielt godt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Les også: Hvilket surdeigsbrød smaker best?