Prisene på sofaer og stoler er blant de som er sammenlignet i undersøkelsen, som tar for seg Ikea-priser i 33 land verden rundt. Foto: Ikea
Prisene på sofaer og stoler er blant de som er sammenlignet i undersøkelsen, som tar for seg Ikea-priser i 33 land verden rundt. Foto: Ikea Vis mer

Polen har lavest Ikea-priser

Finn ut hvor du kan handle møbler fra Ikea billigst.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere prisundersøkelser på DinSide har vist at du tidvis kan spare mye på å handle på svenske Ikea sammenlignet med norske utsalg.

Ikea er i dag verdens største møbelforhandler, og har butikker i 38 land. Produktene de selger er like, og det er bare et fåtall av butikkene som ikke har samme utvalg. Til tross for dette er prisene langt fra identiske.

Nye studier

Idealo UK har kommet med en kostnadssammenligning for å fastsette hvor prisene på Ikea-møblene er høyest og lavest. De har sett på 40 Ikea-produkter i 33 forskjellige land, og siden prisene i USA ikke inneholder moms, har de sammenlignet prisene både med og uten moms.

Les også: Bigmac-indeksen avslører hvor det er dyrest, og holder ikke det kan du også sjekke Club Sandwich-indeksen.

Polen billigst og Australia dyrest

Undersøkelsen fra Idealo UK viser at de fem billigste Ikea-landene er Polen, Slovakia, USA, Tsjekkia og Tyskland. De fem dyreste landene er Australia, Den dominikanske republikk, Japan, Russland og Singapore. Australia kom helt klart dårligst ut, og var dyrest på så og si alle produktene som ble sjekket. USA ligger på en tredje plass på rangeringen over priser, men dette er litt misvisende siden de ikke har medberegnet moms. På rangeringen hvor moms er fjernet havner de nede på 17.plass.

Norge havner på en 27.plass på listen. Men den britiske undersøkelsen har også sett på hvordan hvert enkelt land ligger an med tanke på BNP, og hvilke som kommer rimeligst ut etter dette. Her kommer Norge høyt oppe på lista, så du trenger ikke haste deg avgårde til Polen for å kjøpe møbler med det første. Se mer om undersøkelsen her.

Gjenbruk og tekstiler: Se siste nytt fra Ikea

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer