Playbulb: Lyspæren med innebygget høyttaler

Overhodet ikke perfekt, men den kan likevel være den perfekte gave til de som har alt.

LED-PÆRE MED HØYTTALER: Ja, nå kan du faktisk kjøpe det. Foto: ØYVIND PAULSEN
LED-PÆRE MED HØYTTALER: Ja, nå kan du faktisk kjøpe det. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyttalere er elsket og hatet. Mens noen synes høyttalere er det fineste møbelet de kan plassere i en stue, gjør andre omtrent hva som helst for å få dem så små og diskret som mulig. Vel, faller du i den siste kategorien bør vel Playbulb være midt i blinken?

Playbulb er nemlig en LED lyspære med innebygget høyttaler. Lyspæren gir deg altså lys med dimmefunksjon, lett akkompagnert av musikken etter din smak. Selve styringen av lys og musikk skjer via en app som kan lastes ned til din iOS eller Android-enhet.

Kan du selge høyttalerne dine?

Standard E27-sokkel. Foto: ØYVIND PAULSEN
Standard E27-sokkel. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Svaret er nei, det kan du ikke.

Playbulb har riktignok en ganske høy wow-faktor; men det skyldes ganske enkelt at de aller fleste lurer på hvor lyden kommer fra, og antagelig vil humre godt når du forteller at den kommer fra lyspæra.

For når det gjelder lydkvalitet har dessverre Playbulb lite å skryte av: Ikke spiller de høyt, ikke spiller de rent, og bass er det naturlig nok lite av. Dette er altså ikke høyttaleren for deg som abonnerer på WiMP Hifi...

Noen stor overraskelse er dette likevel ikke, med tanke på de ørsmå elementene som er i bruk, men vi nevner det likevel: Hvis du hadde trodd at du kunne bytte ut stereoanlegget eller få et anerkjennende klapp på skulderen av dine audiofile venner vil du bli skuffet.

LES OGSÅ: Test av seks trådløse Blutooth-høyttalere - med langt bedre lyd

Men de har en misjon

Dimmefunksjonen fungerer fint. Foto: ØYVIND PAULSEN
Dimmefunksjonen fungerer fint. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis merPlaybulb har heldigvis noen ess i ermet. Som nevnt får du med dimmefunksjon, og den er i tillegg svært enkel å justere via mobilen eller nettbrettet ditt.

Appen har i tillegg to praktiske funksjoner som kan gjøre den aktuell på ditt, eller ungenes soverom:

  • Vekkerklokke: Still inn klokken under «Wake Mode», og Partybulben vil vekke deg med din favorittmusikk på angitt tidspunkt, samtidig som lyset gradvis blir sterkere.
  • Søvnmodus: Og motsatt under «Sleep Mode»; der du kan stille den inn til å dimme ned lyset, og skru av musikken på angitt tidspunkt.

Men appen kunne trengt noen grep

Via appen er det enkelt å slå lyset av og på, eller dimme det, men på denne modellen kan du ikke skifte farge. Vi skulle også ønske at det hadde vært mulig å kjøpe to, og synkronisere musikken mellom dem, men det er ikke mulig.

Selv musikkvalget er også litt rotete sortert.


På en iPhone får du for eksempel valget mellom alle sangene eller de du har kjøpt via iTunes, så her vil det antagelig lønne seg å lage spillelister på forhånd. Den gode nyheten er imidlertid at du også kan spille av musikken rett fra WiMP-, eller de rene NRK-appene, og at Playbulb faktisk vekker deg med WiMP-musikken din, om det var den du avsluttet med når du la deg.

Les også hva denne familien sparer på å bytte til LED-pærer.

Konklusjon

Prisen på 700 kroner gjør at Playbulb blir dyr å skifte ut, den dagen lyspæren ryker. Nå skal det sies at en LED-lampe skal vare lenger enn de gammeldagse lyspærene, men i vår bok er den akkurat litt for dyr, spesielt når du kan få bedre lydkvalitet fra de utallige Blutooth-høyttalerne som finnes i markedet.

Playbulb kan likevel være en morsom gadget, og da spesielt som vekkerklokke på soverommet, bare vær klar over begrensningene når det gjelder lydkvalitet.

Takk til nettbutikken Dingsy for lån av testeksemplar.

PS: Vi gir ingen karakter i denne runden, da det ikke finnes noen sammenlignbare alternativer, og vi anser produktet for å være for spesielt interesserte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer