Plassbesparende innredningsgrep

Her er noen flere gode tips til hvordan du kan får mest mulig ut av ditt lille kjøkken.

Publisert
Sist oppdatert


Overskap eller baderomsenheter?

Såfremt du ikke skal integrere hvitevarer, kan du klare deg med et grunnere kjøkken enn det tradisjonelle 60-centimetersdype kjøkkenet. Dette er imidlertid umulig å få til i praksis, fikk vi beskjed om fra flere kjøkkenprodusenter. Helt til et lyst hode fikk en strålende idé: Skal du bare ha skap langs en vegg, og vil ha dem litt grunnere kan du jo bruke overskap som underskap - og velge en åpen hylleløsning over.

Slik får du frigjort noen sårt trengte centimeter, i både to- og tre dimensjoner.

En annen, og kanskje enda mer kreativ, løsning er å legge turen til næremeste VVS-forhandler. For hvem sier at ikke badeskapene kan brukes på kjøkkenet? Baderomsskap er nemlig ofte grunnere enn kjøkkenskap. Sannsynligheten er ganske stor for at du kan bruke dører som matcher kjøkkeninnredningen din.

Er baderomsmøblementet 10 cm grunnere får du 0,1 kvadratmeter gulvflate for hver meter av kjøkkenet du bytter ut kjøkkeninnredning med baderomsmøblement. Kanskje ikek imponerende på et 20 kvadratmeterskjøkken, men velkomment om du skal lage mat på to kvadratmeter.

Små endringer

Skulle du ønske at hele kjøkkeninnredningen var noen få cm grunnere - men ikke like grunn som det en løsning med overskap eller baderomsmøblement vil gi? Finner du ikke ønsket dybde på markedet, eller ønsker du ikke å betale tredobbel pris for mindre vare, kan det være en løsning å få kjøkkensystemet trimmet av en snekker, eller på en trevarehandel. Du vil nok få litt ekstra arbeid med å montere kjøkkenet - men skal du ansette noen til å kappe kjøkkenet kan de kanskje også hjelpe deg med å montere??

Skreddersydd

En annen mulighet er å få kjøkkeninnredningen skreddersydd. Dette kan nok fort bli en ganske dyr løsning - med mindre du passer på å lage selve skroget slik at det passer med standard dører fra, for eksempel, IKEA. Det finnes også en rekke bedrifter som sørger for spesiallagete kjøkken, som lages i østeuropeiske land.

Eksterne lenker:
Bo-Arens, spesiallagete kjøkken fra Estland

Vær kreativ! - Og lykke til!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer