<strong>EN SMART REKKE:</strong> Dette er både håndvask og pissoar i ett.  Foto: Yanko Design
EN SMART REKKE: Dette er både håndvask og pissoar i ett. Foto: Yanko DesignVis mer

Pissoar og vask i samme "apparat"

Genialt eller idiotisk?

La oss slå det fast med en gang: Her er pissoaret der det gjelder å sikte riktig. For dette konseptet, som skal spare vann, har to funksjoner vi helst vil holde adskilt.

Vi snakker ikke om muligheten til å skille fast fra fuktig som man for eksempel gjør med miljøvennlige og gjerne hyttetilpassede separasjonstoalett. Dette er en pissoarløsning som mer minner om toalettet som har vask og sisterne i ett.

Bruker samme vann

En designskisse som viser hvordan pissoaret skal fungere i praksis. Foto: Yanko Design
En designskisse som viser hvordan pissoaret skal fungere i praksis. Foto: Yanko Design Vis mer


Konseptet er av typen "hvorfor har ingen gjort det før". Vel - for alt DinSide vet kan noen ha konstruert lignende løsninger før. Men det forhindrer uansett ikke at Eco Urinal formgitt av designeren Yeongwoo Kim, har blitt hedret med iF - International Forum Design-pris for konsepter (2010).

Les også: Trendy toaletter kan totalskade baderommet

Slik fungerer det:

Lavt siktepunkt

Nå kan nok skissene indikere at de med dårligst sikteegenskaper og balanse blant det sterke kjønn, risikerer å måtte vaske mer enn puselankene etter å ha tømt tanken her. For siktepunktet virker vel langt nede og skvettskjermen noe lav for de fleste voksne herrers behov.

Ut over det applauderer vi tankegangen om smart og lokal gjenbruk av vann, selv om vi er så heldige å bo i et land som tilsynelatende har utømmelige ressurser på vannfronten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hvor betaler du mest for vann, kloakk og andre kommunale tjenester?

Denne produkttypen vil nok egne seg best for profesjonelle miljøer, som skoler og restauranter, selv om mange rørleggere har uttalt at stadig flere skaffer seg pissoar også på hjemmetoalettet. Foreløpig er det kun en designskisse/prototyp.