<b>PLASMAKONGEN:</b> Denne Pioneer-modellen (PDP-4280XA)testet vi i 2007. Da så fremtiden lys ut, men det skulle ikke vare.  Foto: Øyvind Paulsen
PLASMAKONGEN: Denne Pioneer-modellen (PDP-4280XA)testet vi i 2007. Da så fremtiden lys ut, men det skulle ikke vare. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Pioneer gjenoppstår som TV-merke!

Pioneers TV-produksjon ble lagt ned på topp i 2009, nå vender de tilbake. Men alt er ikke som før.

TV-testere i inn- og utland blir fortsatt våte i øyekroken når de tenker tilbake på Pioneers plasma-TVer, for selv etter dagens standard er sortnivået de klarte å gjengi et imponerende syn.

Men produksjonen var for dyr målt mot salget, og i slutten av 2009 var det definitivt slutt. Etter flere år med tap stengte nemlig Pioneer TV-fabrikkene brått, og siden har det vært stille.

Nå kommer de imidlertid tilbake, i en annen drakt.

Eksklusivt for Elkjøp

Det var Engadget som sprakk nyheten først:

Pioneer gjenoppstår altså som TV-merke, og vil lage TV-modeller eksklusivt for Dixon, som også eier Elkjøp og Lefdal her i Norge. Lansering i norden blir allerede nå i desember, og her til lands vil de nye Pioneer-TVene kun bli solgt via Elkjøp.

Nyheten ble i dag også bekreftet av Elkjøp på selskapets Facebookside:

– Vi er både stolte og glade for å ha fått på plass denne strategiske avtalen, en avtale som gjør at vi igjen kan tilby våre kunder TV-er fra Pioneer. Vi ser nå frem til til å kunne presentere merkets nye 40-, 46-, og 55-tommer-skjermer, sier innkjøpsdirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard.

Men alt er ikke som før: For det første er størrelsene begrenset til 40-, 46-, og 55-tommer, og kanskje aller viktigst: Det blir ingen plasmamodeller, så det legendariske sortnivået fra Kuro-modellene er det altså bare å glemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akkurat det er ingen overraskelse, for plasmasalget går bare nedover, og også Panasonic har nå valgt å kutte plasmaproduksjonen.

LES OGSÅ: Panasonic slutter med plasma

Så hva får du?

Hva syns du om Pioneers TV-retur? (Avsluttet)
Veldig spent, men vil se dem først(32%) 546
Skeptisk til om de vil klare konkurransen med dagens LED-modeller(31%) 517
Skeptisk, siden de ikke kommer med plasma(23%) 390
Helt konge, den skal jeg ha!(14%) 235
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


TV-ene Elkjøp får kloa i, vil derfor være standard LED-TVer, med 1080p-oppløsning. Som vanlig i dag vil også 3D og SmartTV-funksjoner være på plass, og modellene skal ha innebygget wifi og møte kravene til dagens tilkoplinger. Det vil altså si rundt fire HDMI-innganger og helst to eller tre USB-innganger.

Lansering i de nordiske landene blir allerede i desember, så er dette noe for deg er det bare å følge med.

ALLE VÅRE TV-TESTER FÅR DU HER!