Den nye 8007-serien ser svært spennende ut. Foto: Produktbilde
Den nye 8007-serien ser svært spennende ut. Foto: ProduktbildeVis mer

Philips TV-nyheter 2012

Med få unntak er alle 2012-modellene fra Philips lagt ut på tyske nettsider.

Mens resten av TV-bransjen bruker CES-messen i begynnelsen av januar til å vise fram sine nye modeller, har Philips en annen strategi: De slipper noen få modeller rett før og under sommeren, mens toppmodellene alltid lanseres om høsten.

Men selv om Philips Norge holder tett om de nye modellene, er det ikke like strengt hvis du leter på de tyske produktsidene, og dermed kan vi allerede nå avsløre de største nyhetene med unntak av toppmodellene i 9000-serien.

Renere design, men fortsatt Ambilight

Den nye fjernkontrollen på årets 8000 og 7000-serie. Legg merke til at den har tastatur på baksiden. Praktisk når du skal skrive tekst via SmartTV-funksjonen. Foto: Produktbilde
Den nye fjernkontrollen på årets 8000 og 7000-serie. Legg merke til at den har tastatur på baksiden. Praktisk når du skal skrive tekst via SmartTV-funksjonen. Foto: Produktbilde Vis mer


Allerede i fjor så vi at Philips satset mer og mer på slanke TV-kabinetter, og denne trenden fortsetter med uforminsket styrke i år. Smale TV-rammer, som hittil har vært Samsungs og LGs paradegren, er også på vei inn.

Philips lovte i fjor at både meny og nettfunksjonene ville få et solid løft, og vi er spent på om det stemmer når de første testmodellene kommer inn.

Når det gjaldt tilgjengelige Smart TV-funksjoner lå for eksempel Samsung og LG et godt stykke foran, og i år blir det derfor lagt vekt på flere TV-apper og bedre filmleiemuligheter. Toppmodellene vil som før ha trådløst nettverk innebygget, og mulighet for harddisk opptak, men i år blir dette også tilgjengelig på flere rimelige modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder store nyvinninger gjør altså Philips akkurat det samme som de fleste andre produsentene: De tar det litt rolig i år, og forventet du Oled som både Samsung og LG lokker med, blir du nok skuffet.

Se også: Her er Panasonics store LED-satsing.

Samtidig har de heldigvis beholdt Ambilight-funksjonen, som de fortsatt er alene om å ha.

Kort fortalt er dette LED-dioder plassert på baksiden av TV-kabinettet, og som lyser opp veggen bak TV-en, i takt med innholdet som vises på skjermen. Selv har jeg alltid likt finessen, men er du uenig kan det være greit å vite at den enkelt kan justeres ned, eller skrus helt av.

Når det gjelder 3D var Philips gode i fjor, og fortsetter også i år med aktiv brilleteknologi på toppmodellene, og passiv 3D-teknologi på de rimeligere modellene. Som vanlig fra Philips gir de også mulighet for Dual gaming i full skjermmodus, og i år kommer dette på alle 3D-modellene.

Vel nok prat, her er det vi vet så langt.

8000-serien

Den nest beste TV-serien til Philips vil i år hete 8007, og virker svært spennende. Følges praksisen fra tidligere vil du kort fortalt få bildebehandlingen fra fjorårets toppmodell, og det til en lavere pris. Det er i så fall en god ting, fjorårets 9706 var rett og slett glimrende.

Forskjellen er at 9000-serien vil ha bakgrunnsbelyst LED med lokal dimming, mens 8000-serien har kant-LED belysning.

Den nye 8007-serien ser svært spennende ut. Foto: Produktbilde
Den nye 8007-serien ser svært spennende ut. Foto: Produktbilde Vis mer


Bildebehandlingen heter her Perfect Pixel HD, mens den på de rimeligere modellene heter Pixel Precise HD. Her får du Ambilight på tre sider, aktiv 3D-teknologi (kalt 3D Max Clarity) med Dual gaming, og innebygget trådløst nett.

TV-nerdene dere ute vil også sette pris på at ISF-kalibrering nå er mulig, og vi noterer at TV-en nå er energimerket A.

Legg også merke til fjernkontrollen, som har tastatur på baksiden for enklere inntasting av tekst når du bruker Smart-TV-funksjonene.

8007-serien kommer i 40, 46, og 55-tommers størrelse, og vil du vite mer kan du lese den tyske PDF-en her.

7000-serien

Mellomklasseserien til Philips ser bra ut, og er ekstra spennende fordi den normalt også kommer prismessig godt ut.

Litt svakere bildebehandlingsmotor enn på 8000-serien, som her heter Pixel Precise HD. Ambilightfunksjon på sidene, og SmartTV.

Også her er energimerkingen A.

Nytt i år er at du får trådløst nettverk, og aktiv 3D med Dual gaming også på denne serien. I fjor hadde den kun kablet nett og passiv 3D.

Også 7007 blir en slank TV. Nytt av året er aktiv 3D og innebygget Wifi. Foto: Produktbilde
Også 7007 blir en slank TV. Nytt av året er aktiv 3D og innebygget Wifi. Foto: Produktbilde Vis mer


Legg merke til at den får den samme fjernkontrollen med tastatur på baksiden som storebror 8007.

7007 blir modellkoden, og den kommer i 40, 46, og 55-tommers størrelse. Trykk her for tysk produktinformasjon.

6000-serien, nå med 3D

Passiv 3D dyttes altså ned til den nye 6007-serien i år, og kalles nå for Easy 3D. Blir prisen like gunstig som på fjorårsmodellen tror jeg dette kan bli årets store volummodell for Philips.

Også her vil du få Dual gaming-funksjonen, Ambilight på sidene, innebygget trådløst nettverk, USB-opptak og med Pixel Precise HD har du den bildemotoren som på storebroren i 7007-serien. Energimerkingen her er A+.

6007 er koden på den nye 6000-serien, og vil i år få 3D for først gang. Passiv 3D blir brukt. Foto: Produktbilde
6007 er koden på den nye 6000-serien, og vil i år få 3D for først gang. Passiv 3D blir brukt. Foto: Produktbilde Vis mer


6007-serien kommer i tillegg i flere størrelser: 32, 37, 42 og 55-tommers størrelse. Mer informasjon får du på tysk her.

5000-serien

Men også på de billigste modellene skjer det ting, og i år kommer Philips med to modellserier i 5000-klassen, nemlig 5007 og 5507.

Foreløpig er det kun 5007 som er publisert på de tyske nettsidene, og den kommer i 32, 40 og 46-tommers størrelse.

Her får du ikke 3D eller Ambilight, men innebygget trådløst nettverk og Smart-TV funksjoner er på plass.

Til slutt kommer 4000 og 3000-serien

Til tross for at dette er rene budsjettmodeller har designet fått seg et løft. Foreløpig har vi dog ingen offiselle bilder fra de tyske nettsidene, men vil du ha en sniktitt kan du titte på følgene lenker:

4000-serien og 3000-serien.