Philips smarte fjernkontroll

Etter noen år med alt for få knapper kommer Philips sterkt tilbake.

IFA 2012/Dubrovnik: Fjernkontroller skal gi deg full kontroll over TV-en, samtidig som de skal være så enkle å bruke at hele familien skjønner dem. Det høres jo enkelt ut, men i praksis har det ofte vist seg å være vanskelig å få til. Philips toppmodeller for 2 år siden er et godt eksempel:

Der fjernet de nemlig svært mange av knappene i håp om å gjøre kontrollen så enkel som mulig, utgangspunktet var altså at for mange knapper forvirret kundene.

Problemet var at ryddeprosessen også fjernet de populære hurtigtastene som ga kundene direkte tilgang til populære funksjoner. Kildeknappen er et eksempel.

Det gikk som det måtte gå: Klagene var så mange at kontrollene ble endret allerede året etter.

Men med inntoget av Smart-TV-funksjoner, blant annet Facebook og Twitter, trenger kundene også en fjernkontroll hvor det et enkelt å skrive inn tekst, og denne gang har Philips brukt hodet godt.

Ny TV - nå? Samsungs TV-nyheter er i butikk

Med fullt tastatur på baksiden

For mens forsiden inneholder de vanlige knappene vi i dag forventer å se på en fjernkontroll, får du i tillegg et fullt tastatur på baksiden.

De norske særbokstavene æ, ø, og å, mangler riktignok, men dette er uansett en svært god nyhet for deg som vil bruke Smart-TV-funksjoner som innebærer det å skrive tekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet for å trykke tre ganger på tallet seks for å få bokstaven O, er det altså bare å snu fjernkontrollen på hodet og hamre løs.

Det er også verdt å nevne at fjernkontrollen har en innebygd sensor som oppdager når fjernkontrollen er i tastatur-modus. Tastaturet vil altså ikke fungere når du bruker fjernkontrollen på vanlig måte, en ganske fiffig løsning altså.

Fjernkontrollen vil være standard på årets nye 8007 og 7007-serier som du kan lese mer om her:

Se årets Philips-nyheter her!