Nyheten om at Philips ikke lenger skal produsere TV-ene sine selv kom bare en uke etter at selskapet lanserte sin nye design-TV-serie. Foto: Philips
Nyheten om at Philips ikke lenger skal produsere TV-ene sine selv kom bare en uke etter at selskapet lanserte sin nye design-TV-serie. Foto: PhilipsVis mer

Philips slutter å lage TV-er

Den nederlandske elektronikkgiganten slutter å produsere TV-er. Fans av de lekre TV-ene kan imidlertid puste lettet ut.

Nyheten om at den nederlandske elektronikkgiganten Philips slutter å produsere TV-er slo ned som en bombe i elektronikkbransjen i går. Annonseringen kom knappe to uker etter at Frans van Houten trådte inn i stillingen som selskapets nye CEO og en drøy uke etter at selskapet presenterte sin nye design TV-serie, DesignLine, under designmessen i Milano. Årsaken skal være at Philips ikke har klart å få TV-delen av selskapet lønnsom.

Det blir imidlertid ikke slutt på Philips TV-er. TV-produksjonen vil bli lagt til et joint venture med den kinesiske elektronikkprodusenten TPV Technology, der Philips vil ha en eierandel på 30 prosent, melder Bloomberg News.

- Philips joint venture med TPV skal bidra til å skape en ny framtid for Philips TV, helt enkelt sikre at det blir lønnsomt igjen. Men, det betyr ikke at Philips helt avslutter sin TV-business, tvertimot, sier Max Hellström, pr-sjef for Philips Consumer Lifestyle i Norden til DinSide.

Ifølge flatpanels.dk har Philips en lignende ordning for PC-skjermer.

Les også: Philips 9705 var den beste av TV-ene vi testet i fjor.

Som PC-skjermer

Hvordan fremtidige Philips TV-er vil bli, er foreløpig usikkert. Vil Philips fortsette å levere design og teknologi? Eller vil TV-ene inneholde TPV Technologys teknologi i Philips-innpakning?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Her må jeg dessverre svare "ingen kommentar" av den enkle årsaken at vi ikke vet dette i dag, sier Hellström.

Van Houten forteller videre i intervjuet med Bloomberg at selskapet nå vil satse for fullt på de andre kjerneområdene; helse, belysning og hygieneprodukter som barbermaskiner og tannbørster.

Se alle våre TV-tester