Den kan bli din nye reisekamerat Foto: Produktbilde
Den kan bli din nye reisekamerat Foto: ProduktbildeVis mer

Philips PB9001: Bærbar Blu-ray spiller

Skal gjøre jobben både i bilen, hytta og hjemme i stua.

Billige bærbare DVD-spillere har blitt svært populært tilbehør i nakkestøttene på landets familiebiler. Og det er lett å forstå hvorfor:

Med en slik spiller på plass er du stort sett sikret stillhet i bilen så lenge gnagerne i baksetet er utstyrt med hodetelefoner og en fengende film. Vi skal heller ikke glemme de lave prisene, bærbare DVD-spillere fås nemlig enkelt til rundt tusenlappen - ofte langt under.

Bærbare Blu-ray spillere er derimot sjelden, og hovedforklaringen hittil har vært prisen. Panasonic lanserte verdens første allerede i 2009, og selv om vi likte spilleren ganske godt - så var prislappen på 7.000,- (6.000 i billigste nettbutikk) så vond å svelge at vi trakk totalkarakteren ned til 2. To år senere er da også prisen halvert, og utvalget begynner å øke.

Ny fra Philips

PB9001 har en anbefalt utsalgspris på 2.995 kroner, så helt billig er det fortsatt ikke, og i praksis skal du ikke legge på så veldig mange hundrelapper før du får en bærbar PC eller en iPad. Her gjelder det altså å tenke gjennom eget behov før du slår til.

Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde


For deg som vil nyte Blu-ray filmene dine overalt er det derfor godt å se at det ikke ser så så verst ut på papiret:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • 9-tommers LCD-skjerm i widescreen-format (16:9), selve skjermen har en oppløsning på 800x480 piksler.
  • HDMI-utgang lar deg koble den til stue-TVen og se Blu-ray filmen i full 1080p-oppløsning. Også de høyoppløste lydformatene Dolby TrueHD og DTS-HD MA støttes, noe som er svært viktig for alle som vil koble spilleren til en hjemmekino-receiver
  • USB-inngang for avspilling av videofiler og musikk. (DivX Plus HD sertifisert, MKV støttes også.)
  • Resume-funksjon, spilleren vil altså huske nøyaktig hvor du pauset filmen
  • Spilleren har også nettverksinngang for softwareoppdatering og BD-live (profile 2.0).
  • Batteritiden er oppgitt til 3 timer, men biladapter (og bæreveske) følger heldigvis med i pakken. I bilen er det altså ikke noe problem, men på lange flyturer vil batterilevetiden være litt snau.

Men er de bedre enn de stasjonære stue-spillerne?

Det mest opplagte minuset er at den bærbare spilleren mangler 3D-funksjon, noe som gjør at du ikke kan vise 3D-film når kobler spilleren til stue-TV-en. Hvorvidt det er et minus for deg, er imidlertid en helt annen sak.

Philips sier dessverre ikke noe om oppstartstiden på spilleren, men dette kan også være et punkt hvor en stasjonær spiller vil jobbe langt raskere. Det var i hvert fall tilfellet på Panasonics første bærbare modell, og ser ikke bort i fra at det samme er tilfellet her.

Mer informasjon får du på nettsidene til Philips.

PS: Panasonic har også kommet med nye bærbare Blu-ray spillere siden vi testet DMP-B15, men disse ser ut til å være vanskelig å få tak i. Vi fant dem for eksempel ikke på shoppingagentene til prisjakt og kelkoo, men kommer du over dem i en fysisk butikk, bør du kunne presse prisen ned.