Philips Lumiware-serie lyser opp hverdagen. Foto: Philips
Philips Lumiware-serie lyser opp hverdagen. Foto: PhilipsVis mer

Philips nye Lumiware-serie setter farge på tilværelsen

Hvorfor skal alt lys komme fra lamper?

LED-lamper seiler opp som et av de beste alternativene til glødelampen når de nå skal fases ut. Dette er ufortjent.

Ikke det at ikke LED-lys bruker langt mindre energi og varer flere ganger så lenge som de gamle lyspærene. For det gjør de. Men LED-lys er så mye mer enn en erstatning for glødelampen.

Se flere eksempler her: Lysende nyheter

Ikke bare kan du fremstille all verdens farger med lysdiodene - de er så små at det bare er å glemme tradisjonell belysningstekning. For hvem har sagt at lys må komme fra en lampe? Hvorfor ikke integrere lys i de produktene vi allikevel bruker?

Det er dette Philips har gjort i sin Lumiware-serie. Den består av fire ulike produkter,

Setter farge på festen

Lumiware-serien til Philips består av fire lysende produkter; en vinkjøler, en vase, fire glassbrikker og et fruktfat. I videoen under kan du se to av dem, pluss en lyskule som også skifter farge:


Riktig belysning er godt for mer enn stemningen: Lyset som gir energi

På vei inn i markedet

Noen av produktene har vært på det europeiske markedet en stund, mens fruktfatet er nytt av året. Og ifølge Bård Birkeland i Philips Consumer Lighting skal alle komme i butikk i løpet av kort tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lumiwareproduktene lades opp ved hjelp av induksjon. Det tar ti timer for å få fulladete batterier, og LED-lampene vil da lyse i 20 timer før du må lade igjen. Lyskulen kan også brukes utendørs, både på sommer- og vinterstid.

Veiledende pris er 1.249 kroner for lyskulen, vasen og fruktfatet, 1.349 for vinkjøleren, mens et sett med fire glassbrikker koster 479 kroner.