<strong><b>NATTMODUS:</strong></b> Flere smartmobiler i dag har en nattmodus-funksjom som fjerner det plagsomme blå lyset fra skjermene. Nå har Philips lansert lyspærer som gjør det samme. Foto: PHILIPS
NATTMODUS: Flere smartmobiler i dag har en nattmodus-funksjom som fjerner det plagsomme blå lyset fra skjermene. Nå har Philips lansert lyspærer som gjør det samme. Foto: PHILIPS Vis mer

Philips' nye Hue-pærer kan gi bedre søvn

Lar deg justere fargetemperaturen slik at du ikke får det plagsomme blå lyset som gir søvnproblemer.

Publisert
Sist oppdatert

Det blå lyset fra mobilskjermene våre får oss til å sove dårligere, og nå er mobilbransjen i ferd med å ta grep.

I den nye versjonen av iOS, versjon 9.3, har Apple bakt inn en ny funksjon kalt nattmodus, som reduserer andelen blått lys fra skjermene på kveldstid, noe som skal gjøre det lettere å sovne. Les mer om lanseringen her.

Men hva om du kunne gjøre det samme med andre lyskilder også? For eksempel lyspærene i nattbordslampa? De nyeste Hue-pærene til Philips gir deg mulighet til det.

LES OGSÅ: Slik får du nattmodus på Android

Justerer fargetemperaturen

Philips Hue er først og fremst kjent som lyspærene du kan stille inn i alle slags mulige farger, og de har også pærer som bare viser hvitt, men det nyeste tilskuddet i Hue-familien lar deg stille inn ulike nyanser av hvitt.

<b>VARMERE HVITFARGE:</b> Kan denne hjelpe deg å sove gjennom hele natta? Foto: PHILIPS
VARMERE HVITFARGE: Kan denne hjelpe deg å sove gjennom hele natta? Foto: PHILIPS Vis mer


- Ved å etterligne forskjellige nyanser av sollys kan Hue-lyspæren hjelpe til med å løfte humøret og gjøre de mørke morgentimene litt lysere, påstår Philips i en pressemelding.

Selskapet sier pærene støtter hvitfarge i fargetemperaturer fra 6.500k, som skal være kjølig dagslys til 2.220k, som er en varm hvitfarge.

Som tidligere Hue-pærer, kan nye Hue White Ambience styres gjennom en applikasjon. Her finnes det en rekke scenarioer som simulerer blant annet soloppgang og solnedgang.

I appen skal du kunne rette opp ulike rutiner som bytter fargetemperaturen etter hvert som dagen skrider frem.

- De fleste mennesker får en lettere og mer behagelig oppvåkning dersom rommet gradvis blir lysere, samtidig som det er lettere å falle til ro på kvelden om rommet gradvis blir mørkere. Selv om vi ikke har mulighet til å styre det naturlige dagslyset, kan vi forsøke å etterligne det og deretter tilpasse dette til våre daglige rutiner, sier Andreas Bahnsen, produktsjef hos Philips Lighting.

LES OGSÅ: Så kaldt bør soverommet være

Egen nattmodus

Det finnes dessuten en egen «Nattlys»-innstilling som skal minimere andelen av det blå lyset som er kjent for å være forstyrrende for nattesøvnen.

- Innstillingen passer godt til for eksempel småbarnsfamilier som ofte skal opp om natten, men som ikke ønsker at lyset skal forstyrre nattesøvnen unødvendig. Det er også mulig å stille inn lyset slik at det gir en ekstra energiboost til spesielle oppgaver som jobb eller trening, hevder Philips.

Hvorvidt du faktisk kommer til å sove bedre med lyspærene, har ikke Philips lagt frem noen vitenskapelige undersøkelser på, ifølge The Verge.

I tillegg til å kunne styres gjennom appen, kan Hue White Ambience også styres fra en medfølgende dimmer.

<strong><b>STARTPAKKE:</strong></b> Hue White Ambience vil komme i en startpakke med to lyspærer, en dimmer og en bro til Apples Homekit. Foto: PHILIPS
STARTPAKKE: Hue White Ambience vil komme i en startpakke med to lyspærer, en dimmer og en bro til Apples Homekit. Foto: PHILIPS Vis mer


LES OGSÅ: Smartlampa som finner mobilen din

Kommer i løpet av våren

Philips er ikke de første på markedet med lyspærer som kan forandre fargetemperatur, skriver The Verge. General Electric Company (GE) har en pære kalt C-Sleep som tilbyr samme funksjonalitet.

Philips Hue White Ambiance skal være i butikkene våren 2016. Norske priser er foreløpig ikke kjent.

I tillegg til å selge enkeltpærer, vil Philips også selge en startpakke som inneholder to lyspærer med hvitt lys, en dimmer og en bro som er kompatibel med Apples Homekit, hvilket betyr at du kan styre lyset ved hjelp av Siri.

Vi kommer tilbake med en omtale så straks vi får inn et testeksemplar.

LES OGSÅ: 5 ting du bør vite om LED-lamper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer