Philips med Android i TV-en

Selv om Philips har vært gode på bildekvalitet, har de hengt etter på SmartTV-innhold. Nå tar de grep, og gir deg Android på utvalgte modellserier.

Her ser du 55-tommersversjonen av 8159, og nederst i venstre hjørne er Play Butikk-logoen. Foto: PHILIPS
Her ser du 55-tommersversjonen av 8159, og nederst i venstre hjørne er Play Butikk-logoen. Foto: PHILIPS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Philips skryter av at de lanserer europas første Android-baserte TV må vi imidlertid arrestere dem litt: Svenske People of Lava lanserte nemlig TV-er med Android allerede i 2010, uten det hjalp noe nevneverdig på salget...

Vi spår likevel en langt lysere framtid for Philips, siden de allerede er kjent for å lage TV-er med god bildekvalitet.

Men hva er egentlig poenget?

Ved å bruke operativsystemet Android i bunn, får TV-modellene ganske enkelt tilgang til langt flere apper enn det Philips og deres samarbeidspartnere vil klare å produsere.

Og dette er spesielt bra for Philips, for selv om de kom seg kraftig ifjor når både Netflix, Spotify og ikke minst CloudTV-funksjonene ble introdusert, har de ligget et hestehode bak konkurrenter som Samsung og LG på SmartTV-biten.

En annen fordel ved å ha dette innebygget i TV-en, er at du slipper å kjøpe og koble til eksterne enheter som Chromecast og Apple TV.

Det er likevel verdt å merke seg at ikke alle Android-apper automatisk vil fungere på en TV: Appene som er laget for ren touch-betjening på en smartmobil eller et nettbrett, vil naturlig nok ikke alltid fungere på TVer som ikke har trykkfølsomme skjermer.

At utvalget vil bli større, er det likevel ingen tvil om.

Du vil fortsatt ha tilgang til Philips egen Smart-portal, med blant annet Netflix, Viaplay, Spotify, SF Anytime, også videre, men med tilgang til Google Play vil det blant annet komme langt flere spill, og Philips skryter derfor av at de «fleste håndholdte spillkontrollere» skal kunne brukes.

Ambilight-funksjonen skal øke spillfølelsen

Philips er fortsatt alene om å tilby Ambilight-funksjonen, som kort fortalt er LED-lys på baksiden av TV-panelet som lyser opp veggen i takt med innholdet som vises på skjermen.

Les også: Ambilight: Finessen kundene elsker

Det nye i år er at Ambilight kommer på stadig flere TV-modeller, og ikke minst at funksjonen har blitt ytterligere forbedret.

Et av poengene som nevnes er at du ved å stille TV-en på Game-mode, skal få enda raskere lys- og fargeforandring, slik at det følger spillets dynamikk. Hvor bra dette fungerer i praksis skal vi selvsagt komme tilbake til når vi får våre testeeksemplarer.

Hvilke modeller får Android?

Foreløpig er det kun 8000-serien som lanseres i løpet av mai måned som vil få Android-muligheten, og så langt er den bekreftet å komme på tre TV-modeller:

 • De rimeligste alternativene i 8000-serien vil være 8109/8159 og 8209. De vil gå under navnet «Full HD Razor Slim», og ha vanlig HD-oppløsning på 1080p og 4-sidig Ambilight. TV-størrelsene vil være på 48- og 55-tommer.
 • Priser: Nøyaktig pris er ikke avklart, men vi i DinSide antar at 48-tommerne vil ligge et sted mellom 15 og 18.000 kroner.
 • I tillegg kommer 4K-modellen 8809, kalt «Ultra Slim Android 4K» som kun er å få i 55-tommers størrelse.

  Foto: PHILIPS
  Foto: PHILIPS
  Foto: PHILIPS
  4k-modellen 8809 Foto: PHILIPS

  Heller ikke her er endelig pris satt, men vi tipper den vil ligge et sted mellom 25- og 30.000 kroner. I motsetning til fjorårsmodellen, som vi likte svært godt da vi testet den, vil den nye modellen også takle Netflix i 4K.

Alle TV-modellene med Android ser du her:


Uansett hvilken 8000-serie du velger får du også med dette:
 • Android-versjonen er 4.2.2 («Jelly Bean»). Minneområdet avsatt til applikasjoner er 2,7 gigabyte. Nettleseren Chrome er forøvrig forhåndsinstallert, og TV-ene har selvsagt WiFi, i tillegg til kablet nettverksinngang.
 • Doble TV-tunere, som lar deg se på et program, mens du tar opp et annet.
 • Fjernkontrollen har et fullt tastatur på baksiden, og en innbygget «point and click» mus og mikrofon for Google søk.

DinSide kommer til å få TV-ene inn på test, og alle TV-testene våre finner du her.