<B>LITT STRESSA:</B> Under lanseringen av Philips ROBUST-serie ble det arrangert en 20-minutters <I>cook off</I>, hvor kokker fra de fire Nordiske landene konkurrerte om å gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Her er norske Yngve Tubaas i dyp konsentrasjon over en ananas. ROBUST-serien til venstre for flagget. Foto: Øivind Idsø
LITT STRESSA: Under lanseringen av Philips ROBUST-serie ble det arrangert en 20-minutters cook off, hvor kokker fra de fire Nordiske landene konkurrerte om å gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Her er norske Yngve Tubaas i dyp konsentrasjon over en ananas. ROBUST-serien til venstre for flagget. Foto: Øivind IdsøVis mer

Philips lover mye med ROBUST-serien

Både prisene og garantitiden vekker oppsikt.

Det er ingen hemmelighet at forbrukere synes produkter som går i stykker er like morsomt som å snuble ned en rulletrapp eller klemme fingeren i bildøra, så når elektronikkgiganten Philips i forundersøkelsene til sin nye ROBUST kjøkkenserie spurte 3.500 forbrukere hva de ønsket mest av sitt kjøkkenprodukt, var svaret like entydig som det var optimistisk:

Produkter som varer evig.

Solid og tungt

ROBUST skal angivelig være svaret på deler av det spørsmålet. Ikke bare er navnet selvforklarende, det er også skrevet med store bokstaver for virkelig å understreke hvor solid foodprosessoren, stavmikseren, juiceren, mikseren og den elektriske vispen i serien skal være.

Les også: Hvor lenge skal en kaffetrakter vare?

Etter å ha holdt både stavmikseren og vispen i hånda under den nordiske presselanseringen i Sverige denne uka, er det ihvertfall ikke tvil om at produktene inngir et tillitsvekkende inntrykk. Stavmikseren (med bordholder) veier for eksempel 2.6 kilo, mens stavmikseren (uten bordholder) er ett kilo lettere. De ligger med andre ord godt, og tungt, i hånda.

Gråfargen er akkurat så saklig som en forventer av en produktserie som henvender seg til den delen av folket som får et lite drypp hver gang noen foreslår ferdigpizza eller ketsjup som en del av helgemåltidet. Den svenske PR-sjefen Max Hellstrøm sa det slik:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- (Robust) bytter ut den grå hverdagen med grå luksus.

Koster nesten skjorta

Det er et passe vellykket forsøk på å sette grå inn i en raffinert sammenheng, men resten av jobben gjøres av prislisten. ROBUST-serien er ikke billig.

Juiceren koster 3.499 kroner, foodprosessoren 3.999 kroner, blenderen 2.999 kroner, mikseren 1.499 kroner, mens den trådløse stavmikseren koster 2.199 kroner.

Det er verdt å legge merke til garantitiden, som på noen produkter, og deler av produktene, er bemerkelsesverdig høy.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)


Stavmikseren og den elektriske vispen kommer riktignok "bare" med tre år, som uansett er godt over de to årene mange produsenter av kjøkkenutstyr tilbyr. De stasjonære ROBUST-produktene (foodprosessoren, juiceren og mikseren) tilbyr derimot hele fem års produktgaranti, mens Philips føler seg så sikre på at motorene i disse apparatene ikke ryker at de er utstyrt med femten års motorgaranti.

Du kan lese flere spesifikasjoner av ROBUST-serien nederst i denne artikkelen.

Kokkekamp

Under den nordiske presselanseringen arrangerte Philips i tillegg en uhøytidelig kokkekonkurranse med fire dyktige, nordiske kokker i hovedrollene. De fikk velge hver sin ingrediens med "lokal tilhørighet" - du bør ikke bli overrasket over at den norske kokken, Yngve Tubaas, valgte laks - og fikk 20 minutter til rådighet for å lage hver sin hovedrett, dessert og juiceblanding.

Du bør heller ikke være overrasket over at kokkene brukte Philips' sin ROBUST-serie til å koke sammen maten.

Yngve Tubaas skulle egentlig ikke representert Norge, den æren opprinnelig tildelt Even Ramsvik, en 27-åring bosatt i Oslo med blant annet fire år på kokkelandslaget og medeierskap i restaurantene Arakataka, Ylajali og Olympen på CVen. Fødende samboer gjorde det derimot umulig for Ramsvik å delta, mens Tubaas ble lokket med på jippoet av den svenske deltakeren, Melker Andersson.

- Han ringte meg opp i ti-tida om morgenen, mens jeg enda halvsov, og lurte på om jeg kunne "hjelpe ham med noe tv-arbeid", forklarte Tubaas i etterkant av konkurransen.

- Da jeg kom ned til lokalet ble jeg derimot fortalt at jeg skulle være med i en Philips-konkurranse, uten å ha forberedt meg i det hele tatt.

AVVENTENDE: Philips' PR-sjef Max Hellström (t.v.) presenterer kokkedeltakerne før ROBUST-konkurransen i Stockholm denne uka. Yngve Tubaas var det norske håpet, kalt inn på svært kort varsel etter at den opprinnelige deltakeren, Even Ramsvik, måtte melde avbud på grunn av barnefødsel.
KAMP MOT KLOKKA: Hver deltaker hadde 20 minutt på å lage én hovedrett og én dessert, i tillegg til en juicevariant. Her er finske Henri Alén i aksjon, en svært munnrapp Jamie Oliver-kloning som ville vært verdensberømt hadde han ikke vært fra Finland.
NORWEGEN: Yngve Tubaas hakker, kutter og deler.
BRILLEFIN: Melker Andersson er svensk kjendiskokk med blant annet syv restauranter på CVen. Han vet forhåpentligvis hvor han har brillene.
ALT ANNET ENN BESKJEDEN: Vi tenkte "dansk biker" da vi først så Carsten Olsen, og det kan det også hende han er. Men først og fremst er han dansk kjendiskokk, med blant annet ti år med mat-TV på samvittigheten.
WINNER TAKES IT ALL: Etter at en særdeles folkelig jury hadde gitt karakter på de fire hovedrettene og fire dessertene, gikk svenske Melker Andersson av med seieren. Han ble ganske glad.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)


Yngve Tubaas er til daglig kokk ved den norske ambassaden i Stockholm, og gjorde en fin figur i konkurransen, men ikke fin nok til å vinne. Det gjorde - selvfølgelig - Melker Andersson, etter at en folkelig jury hadde vurdert rettene fra de nordiske kokkene.

Her har du mer informasjon om den nye kjøkkenserien fra Philips:

Foodprosessor – HR7781
• Solid konstruksjon
• Beholder som rommer fire liter
• 1200 W motor
• Innovativ elter for deiger opp til 2 kilo
• Slitesterkt og rustfritt knivblad

Stavmikser – HR1379
• Kraftig aluminiumskonstruksjon
• Ladestasjon – stavmikseren er alltid klar til bruk
• Bekvemt grep og stor knapp for enkel kontroll.
• Robust munnstykke med taggete knivblad som til og med knuser is
• Trådløs miksing med et kraftig 7.4 V Li-ion batteri

Elektrisk visp – HR1581
• Solid metallkonstruksjon
• Effektiv 360 W motor
• Høyeffektive visper og deigkroker i rustfritt stål
• Tre ulike hastigheter og turbofunksjon
• Takler deiger opp til 1,3 kg

Juicer – HR1881
• 5 års produktgaranti og 15 års garanti på motoren
• Effektiv 1200 W motor
• Rustfritt mikrofilter
• Solid låsearm for maksimal sikkerhet
• Extra stort materør på 90 mm, plass til store frukt
• To hastighetsnivå for myke og harde ingredienser

Mikser – HR2181
• Slitesterkt metall
• Gedigen toliterbeholder i ripesikkert glass
• Kraftfull 850W motor
• Taggete kniver i rustfritt stål
• To blader i stedet for ett, det ene holder på plass, det andre kutter
• fem hastighetsnivå, puls og funksjonen for automatisk akselerering