Philips lanserer TV helt uten SmartTV-løsning

Den perfekte TV for dem som allerede bruker en Apple TV eller Chromecast?

<B>630-SERIEN:</B> Dette blir den første TV-modellen fra Philips som kommer helt uten SmartTV. På innsiden får du likevel et fullt 100Hz-panel, 2-sidig Ambilight og god bildehandling. Foto: PHILIPS
630-SERIEN: Dette blir den første TV-modellen fra Philips som kommer helt uten SmartTV. På innsiden får du likevel et fullt 100Hz-panel, 2-sidig Ambilight og god bildehandling. Foto: PHILIPSVis mer

Per dags dato har nesten alle TV-modeller over en viss størrelse på det norske markedet en innebygget SmartTV-funksjon.

I teorien er det en god ting, men i praksis opplever svært mange at løsningene ikke er gode nok, og det er altså her Philips nå gir deg et godt alternativ.

Det fine med SmartTV-løsninger, er at det gir deg tilgang til TV-apper som gir deg akkurat det innholdet du trenger på en kjapp og effektiv måte. Dessverre virker det ikke alltid like bra i praksis.

Se testen av Philips toppmodell 9809.

Det finnes selvsagt unntak, men alt for ofte opplever vi at SmartTV-løsningene jobber tregere enn forventet og at de ikke er like enkle å styre via fjernkontrollen som vi skulle ønske. I praksis blir det til at vi heller bruker vår Apple TV/Chromecast, eller drar fram nettbrettet der vi sitter i sofaen.

Bruker du SmartTV idag? (Avsluttet)
Nei. Bruker det aldri(52%) 2779
Nei. Har prøvd, men bruker det sjelden(28%) 1469
Ja, bruker SmartTV daglig(10%) 535
Ja - bruker SmartTV av og til(10%) 528
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ja, når var det for eksempel DU brukte TV-ens innebygde nettleser sist?

Resultatet er at SmartTV-funksjonene sjeldent, eller aldri blir brukt, og dette har vi da også jevnlig fått høre i debatten under våre TV-tester.

Der er det nemlig svært mange mange som har sagt: - Å, jeg skulle ønske det var mulig å kjøpe en TV uten SmartTV-løsning, da hadde jeg kjøpt den tvert.

Vel, tilhører du denne gruppen, bør altså denne Philips-modellen være en god nyhet.

630-serien: Ingen smartTV, kun godt bilde

- Ved å lansere en TV-modellserie uten SmartTV-løsning, viser vi at vi hører på kundenes ønsker, sier Marc Harmsen fra TP Vision til Dinside på vårens IFA-konferanse.

- Samtidig er det viktig for å oss å få fram at dette ikke er noen tullemodell. De pengene som ellers ville gått med til SmartTV-biten, har vi altså dyttet inn på bildebehandlingen. I praksis betyr det at denne vår nye 630 serie er en full-HD-TV med ekte 100Hz-panel, samt at siste generasjon Ambilight er på plass.

LES MER: Ambilight er finessen kundene elsker.

- 630-serien blir derfor modellen du skal velge dersom du er interessert i god bildekvalitet, men ikke ser poenget med å betal for funksjoner du enten ikke bruker, eller som du får dekket vi andre operatører. Det er jo liten vits å betale for funksjoner du uansett ikke bruker, eller hvis du bruker dem via din Apple TV, Chromecast-stick, eller HD-PVRen du har fra din lokale TV-distributør, avslutter Marc Harmsen til Dinside.

630-SERIEN: Her hengende på veggen. Foto: PHILIPS
630-SERIEN: På bordstativ. Foto: PHILIPS
630-SERIEN: Dette blir den første TV-modellen fra Philips som kommer helt uten SmartTV. På innsiden får du likevel et fullt 100Hz-panel, 2-sidig Ambilight og god bildehandling. Foto: PHILIPS


Lansering og pris

- 630-serien kommer til Norge i mai måned, bekrefter Daniel Eriksson fra TP Vision Norge, og den vil bli tilgjengelig i 40-, 48- og 55-tommers størrelse.

Prisen ved lansering vil ligge på rundt 6.499, 7.999 og 10.999 kroner for de ulike modellene, og Dinside vil selvsagt teste dem for å si om bildekvaliteten er like god som de lover.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av IFA-messen. Les mer her