Philips Design Line: 55PDL8908S

Kanskje en av de største overraskelsene på TV-fronten i år.

Jøss, hadde du trodd at dette var en Philips? Ikke vi heller, så dette er en høyst etterlengtet designmodell.  Foto: Produktbilde
Jøss, hadde du trodd at dette var en Philips? Ikke vi heller, så dette er en høyst etterlengtet designmodell. Foto: Produktbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philips 2013-modeller har såvidt begynt å rulle ut til forhandlerne, men som vanlig er det de rimeligste modellseriene som kommer først. Tidligere har for eksempel 8000-serien kommet i løpet av sommeren, mens toppmodellene i 9000-serien har blitt lansert i september.

Det var derfor litt overraskende når vi fikk invitasjon til å se på årets nykommer i 8000-serien allerede nå, men heldigvis var det gode nyheter vi fikk servert.

Ny designserie

I år kommer 8000-serien i to varianter: en vanlig modell, og en design-serie. Det er den siste som er den store nyheten.

Ikke bare er den svært pen å se på, den får også en langt lavere prislapp enn det lekre designet skulle tilsi.

Det første vi legger merke til er at den ikke har noen vanlig TV-fot. I stedet er hele TV-kabinettet et stort glass-stykke, som i praksis gir en følelse av at TV-en svever, selv når den står på gulvet og lener seg mot veggen.

TV-en kan lenes skrått mot veggen slik at den hviler mot veggfestet. De to krampene nederst på glassfronten er forøvrig av den sklisikre typen. TV-en kan også stå loddrett mot veggen, eller henges høyere opp på veggen om du ønsker det. Foto: Produktbilde
TV-en kan lenes skrått mot veggen slik at den hviler mot veggfestet. De to krampene nederst på glassfronten er forøvrig av den sklisikre typen. TV-en kan også stå loddrett mot veggen, eller henges høyere opp på veggen om du ønsker det. Foto: Produktbilde Vis mer


TV-en kan imidlertid også henges direkte på veggen om du ønsker det, og det følger selvsagt med et veggfeste i esken. Philips lover at frittstående løsninger, som en fancy TV-støtte som lar TV-en stå midt på gulvet i leiligheten, også skal komme som ekstrautstyr.

Gode startpriser!

Personlig synes vi løsningen er svært elegant, og tror at dette kan bli en hit blant de designbevisste. I praksis minner dette om noe Bang & Olufsen kunne gjort, men da hadde selvsagt prisen vært en helt annen.

Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Det var en stolt Daniel Eriksson fra TP Vision, som viste fram den nye modellen. Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Produktbilde
Jøss, hadde du trodd at dette var en Philips? Ikke vi heller, så dette er en høyst etterlengtet designmodell. Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde
TV-en kan lenes skrått mot veggen slik at den hviler mot veggfestet. De to krampene nederst på glassfronten er forøvrig av den sklisikre typen. TV-en kan også stå loddrett mot veggen, eller henges høyere opp på veggen om du ønsker det. Foto: Produktbilde

Den gode nyheten er nemlig at TV-en starter på helt akseptable priser:

  • 55-tommeren (55PDL8908S) har en veiledende pris på 19.995 kroner, mens 46-tommeren (46PDL8908S) skal starte på 14.995 kroner når de kommer til Norge i begynnelsen av mai måned. Merk deg også at denne modellen kun blir tilgjengelig i 46- og 55-tommers størrelse.
Se store bilder av TV-en her:

God bildekvalitet

Vi har kun tafset på TV-modellen i et par timer, men at førsteinntrykket var godt er ingen overraskelse. Erfaringsmessig er nemlig 8000-seriene til Philips kjent for å levere svært gode bilder. Det som i hovedsak skiller dem fra toppmodellene i 9000-serien, er at 8000-serien er en typisk kant-LED-modell, mens 9000-serien har bakgrunnsbelyst LED og mattere panel.

Her er det vi vet om TV-en så langt:

  • Du får tresidig Ambilight. Det vil si at baksiden av det slanke panelet har LED-dioder som lyser opp veggen bak TV-en i takt med hva som vises på skjermen. Selv liker jeg finessen svært godt, spesielt til film, men er du uenig kan den selvsagt slås av.
  • Innebygde TV-tunere. Hele poenget med en slik TV er at den skal stå mest mulig alene i stua. Den har derfor innebygde, digitale TV-tunere for både satelitt, kabel og bakkenett (RiksTV), slik at du skal slippe å ha bruke en ekstern TV-tuner. Merk deg dog at de innebygde tunerne dessverre ikke vil fungere for deg som har Get eller Viasat.
  • God TV-lyd. Mens B&O har plassert høyttalerne under TV-en på sitt alternativ, er det kun glass på Philips sin versjon. Fullt så god lyd som B&Os alternativ har den derfor heller ikke. Den gode nyheten er imidlertid at TV-lyden er bedre enn forventet, selv om vi fortsatt sverger til et surroundoppsett til sene filmkvelder.
  • Som forventet er også den tokjernes prosessoren rask, og TV-en har også i år den smarte fjernkontrollen med tastatur på baksiden for å gjøre det enklere å skrive inn tekst.
  • Miracast. Vi gleder oss også til å prøve de nye funksjonene Philips kommer med i år, spesielt MiraCast er spennende. Kort fortalt fungerer MiraCast som en slags trådløs HDMI for Android-enheter, og skal la deg deg overføre alt innholdet du har på smartmobilen eller nettbrettet direkte på TV-en. Denne funksjonen vil vi se nærmere på når modellen kommer på test.

DinSides TV-tester får du her!

Hva synes du?

Selv ble vi positivt overrasket over designmodellen, og tror at Philips her har skaffet seg en modell som vil tiltale svært mange.

Bare husk en ting: Har du som undertegnede stua full av høyttalere i et surroundoppsett, kan den imidlertid gi deg problemer med hvor du skal plassere center-høyttaleren. Det bør du ha tenkt igjennom på forhånd.

Hva synes du om TV-en? Del det gjerne med oss i debatten under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!