Cinema 21:9 er rett og slett glimrende på film, og nå har den også fått et formidabelt sortnivå pga LED. Den må oppleves. Foto: Øyvind Paulsen
Cinema 21:9 er rett og slett glimrende på film, og nå har den også fått et formidabelt sortnivå pga LED. Den må oppleves. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Philips: De tre beste modellene

Etter vår oppfatning var Philips PFL9704 best på bildekvalitet i 2009. Men hva med årets modeller?

Vi i DinSide, og en haug med konkurrenter, kåret Philips 9704 til fjorårets beste LCD-TV med LED-teknologi. Og det stoppet ikke der heller. Vi mente også at Cinema 21:9 var en helt glimrende TV til de som setter film på DVD og Blu-ray høyere enn NRKs gullrekke på fredager.

Mer futt under panseret

Ikke uventet er begge disse modellene betydelig oppgradert i år. Alle de nye Philips-modellene har i tillegg fått langt raskere NetTV-funksjon, og ikke minst mindre og mer brukervennlige fjernkontroller (se bildespesial for eksempler).

Helt ny Cinema 21:9

Fjorårsmodellen slo ned som en bombe blant TV-produsentene, siden det var den første TV-en som gikk ut over det klassiske widescreen-formatet (16:9), og ga deg 21:9 format fordelt på 56-tommer. Svakheten med forgjengen var imidlertid at den var en klassisk LCD-TV, og derfor manglet den ekstra snerten i sortnivå og dybde Philips hadde på lillebror 9704.

Les testen av forrige generasjon 21:9 her!

Men heldigvis: Nå er det LED-bakgrunnsbelysning med lokal dimiming for alle pengene også på 21:9. Denne modellen blir også den eneste TV-en fra Philips som har 3D-funksjon rett ut av esken. De andre toppmodellene er altså 3D-klare, som vil si at du må kjøpe 3D-sender og briller i tillegg om du vil kaste deg på 3D-toget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets modell har fortsatt Ambilight-funksjonen på plass, og har i tillegg vokst til 58-tommer, og tro oss: Den ser fantastisk ut på veggen når du slenger i en Blu-ray film som er tatt opp i filmformatet 2,35:1. Denne gleder vi oss stort til å teste. Gratis blir den likevel ikke, regn med en veiledende pris på mellom 40 og 45.000 kroner når den kommer i butikken.

Cinema 21:9 Foto: Øyvind Paulsen
Cinema 21:9 er rett og slett glimrende på film, og nå har den også fått et formidabelt sortnivå pga LED. Den må oppleves. Foto: Øyvind Paulsen
Den avrundede formen på årets fjernkontroller er elegant. Vi liker også at det er langt færre knapper å forholde seg til. Foto: Øyvind Paulsen
NetTV-funksjonen til Philips skal nå ha blitt mye raskere enn før. Og innholdet de viser ser det jo lite å si på:-) Foto: Øyvind Paulsen
9000-serien er heller ikke å forakte. Spørsmålet er om 9705 klarer å leve opp til alle de rosende ordene vi ga til 9704. Foto: Øyvind Paulsen
9705, her i 46-tommer. Foto: Produktbilde Philips
Både 9000- og 8000-serien er 3D-klare. Det vil si at du må kjøpe en pakke bestående av 2 briller og en sender i tillegg for å aktivere den. Det er en ulempe for de som vil ha 3D, men en fordel for de som ikke er så interessert fordi TV-prisen blir litt billigere. Foto: Produktbilde Philips

Se bilder av Philips største TV-nyheter her:

9705 erstatter 9704

Som nevnt var altså Philips 9704 vår TV-favoritt i fjor, og vi gleder oss stort til å teste etterfølgeren 9705 som nå er på vei ut i butikkhyllene. Også dette er en ren bakgrunnsbelyst LED-TV med lokal dimming, noe som etter vår oppfatning fortsatt gir det beste TV-bildet. Ut fra spesifikasjonene ser vi at den nye 9000-serien har enda bedre kontrastnivå, bedre lysstyrke og det Philips kaller BrictPro; som skal gi enda mer krutt i fargene. 400Hz-funksjon er selvsagt på plass, og TV-en er 3D-klar. Det vil i praksis si at du må kjøpe briller og 3D-sender i tillegg om du vil aktivere 3D-funksjonen. Vi liker også at TV-en skal være bedre enn forgjengeren på videoformater, nå støttes blant annet MKV, H264 og DivX-HD.

9705 kommer i 32, 40 og 46-tommers størrelse. Merk deg altså at det ikke lenger er 52-tommer tilgjengelig i denne serien. Skal du ha større TV vil altså Philips at du heller går for 21:9-modellen.

Veiledende pris på 9705 i 46-tommer vil være cirka 27.000 kroner, men her gjelder det å følge med. Elkjop.no har f.eks et knalltilbud kun denne helgen.


8000-serien

Selv om Philips fikk mye skryt for bildekvaliteten på sine bakgrunnsbelyste LED TV-er ifjor, var det spesielt Samsung som gliste bredest i TV-bransjen i fjor. Grunnen er åpenbar: De solgte trailerlass på trailerlass av sine tynne kantbaserte LED-modeller.

8000-serien er derfor modellen som skal friste de som helst vil ha sylslanke TV-rammer. Her får du altså kantbelyst LED slik at TV-en blir så slank som mulig. Merk deg likevel at selv om 8605 er slankere enn 9705 så er den ikke like slank som konkurrentens alterntiver. Dette skyldes at 8605 har Philips Ambilight-funksjon på sidene. Selv innrømmer vi glatt at vi synes Ambilight gir TV-kvelden en ekstra dimensjon, så får vi se om det fungerer like bra i praksis på 8605 når test-modellen monteres i løpet av denne uka.

Også 8000-serien er 3D-klar, men det er her 200Hz oppdateringsfrekvens på skjermen.

8605 kommer i 37, 40, 46 og 52-tommers størrelse. Veiledende pris på 46-tommeren vil være i overkant av 18.000 kroner, men den er allerede å finne hos enkelte nettbutikker til rundt 15.000.

På jakt etter alternativer?

Da er det bare å følge med. Vi kommer til å rulle ut toppmodellene fra Samsung, Sharp, LG, Sony, Panasonic, Grundig og Lava fortløpende i løpet av de neste dagene.