21:9 formatet er godt egnet til filmkvelder, og gjør også at bilde-i-bilde-funksjonen kommer til sin rett, fordi du kan få opp TV-bildet i 16:9 ved siden av Net-TV-funksjonene Foto: Produktbilder 21:9
21:9 formatet er godt egnet til filmkvelder, og gjør også at bilde-i-bilde-funksjonen kommer til sin rett, fordi du kan få opp TV-bildet i 16:9 ved siden av Net-TV-funksjonene Foto: Produktbilder 21:9Vis mer

Philips Cinema 21:9 Gold

Nykommeren er perfekt for filmelskerne, men har også en stor nyhet for gamerne.

Philips overrasket alle da de lanserte første generasjon Cinema 21:9 i 2009. Dette var nemlig den første TV-en med Cinamascope-format, slik at du kunne se på spillefilmer fra DVD og Blu-ray uten de irritererende stripene over og under bildet.

Høsten 2010 kom så endelig Cinema 21:9 Platinum, og forbedringene var store: Med LED-diodene plassert direkte bak panelet var sortnivået langt bedre enn før, 3D-funksjon var integrert, og den hadde i tillegg vokst til 58-tommer - noe som dessverre gjør den til en dyr drømme-TV.

Men nå kommer altså Cinema 21:9 Gold, og selv om den blir et rimeligere alternativ, har den også noen svært spennende egenskaper.

Mindre og tynnere

  • 50-tommer. Gold-versjonen er altså 8 tommer mindre enn Platinum-versjonen. Det bør gi store utslag på prisen. Selv om navnet er Gold er det forøvrig aluminium som er materialvalget.
  • Kant-LED. Mens storebror Cinema 21:9 Platinum har LED-feltene plassert direkte bak panelet, er Gold-versjonen utstyrt med kant-LED. Fordelen er at TV-en da blir slankere, men erfaringsmessig går løsningen litt på bekostning av sortnivået, så vi gleder oss til å få testet den i praksis.
  • USB-opptak: Panasonic, LG og Samsung var først ute med USB-opptak, som altså lar deg ta opp TV-innhold direkte på en USB-penn eller tilkoblet harddisk. Men i år kommer både Sony og Philips etter, noe som er etterlengtet for alle som ikke vil ha en ekstra TV-tuner fra kabel/parabol-operatøren i stua. /li>

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passiv 3D-funksjon

Mens 9705 og Cinema 21:9 Platinum forutsetter aktive 3D-briller, vil Gold-modellen bruke passive 3D-briller - noe Philips kaller Easy 3D.

(NB; Easy 3D vil også være på plass i årets 7000-serie, mens 8000- og 9000-serien vil fortsette med aktiv 3D-funksjon for best bildekvalitet. Denne kalles nå for 3D Max.)

Ulempen med passiv 3D-teknologi er at du ikke vil få full HD på 3D-bildet - dette er per dags dato kun mulig med aktive 3D-briller. Fordelen er imidlertid at 3D-brillene blir langt billigere i innkjøp fordi de ikke er like avanserte. For deg med mange venner eller en stor familie er dette gode nyheter. Philips påstår også passiv 3D-funksjon vil gi mindre crosstalk (dobbelttegning av linjer/kanter), og dette vil vi selvsagt sjekke når testeksemplaret kommer.

Foto: Produktbilder 21:9
21:9 formatet er godt egnet til filmkvelder, og gjør også at bilde-i-bilde-funksjonen kommer til sin rett, fordi du kan få opp TV-bildet i 16:9 ved siden av Net-TV-funksjonene Foto: Produktbilder 21:9
Foto: Produktbilder 21:9
Foto: Produktbilder 21:9


Cinema 21:9 Gold har i tillegg flere 3D-godbiter:
Gamerne dere ute kan bare glede seg. Nå kan nemlig to personer spille 3D-versjonen av Call of Duty Black Ops samtidig på skjermen - og det i fullskjerm!

Ved split-screen vil du vanligvis måtte dele skjermen slik at spiller A får øvre del av skjermen, mens spiller B har den nedre. Med 3D-funksjonen aktivert kan imidlertid begge bruke hele skjermen samtidig. Når du tar på deg 3D-brillene og aktiverer Easy 3D, vil spiller A se sin skjerm, mens spiller B ser på sin skjerm. Dette er et STORT skritt framover.

Dessuten: 2D til 3D-konvertering av bildet lar deg oppleve TV-sendinger eller gamle spillefilmer med en viss grad av 3D-effekt

Smart-TV og Ambilight

Gold-versjonen kan kobles til nettet via kabel eller det innebygde Wifi-adapteret, og gir deg da tilgang til Philips NetTV-funksjoner som blant annet inkluderer filmleie og Facebook/Twitter-tilgang.

Ambilight-funksjonen, altså at veggen rundt TV-en lyses opp i takt med hva som vises på TV-en, er også på plass. Gold-versjonen har imidlertid kun Ambilight på sidene, mens Cinema 21:9 Platinum også har det på toppen.

Minifakta Cinema 21:9 Gold 50-tommer, 100Hz-oppdatering, 2ms responstid, passiv 3D-teknologi, bilde-i-bilde-funksjon, kan styres vi iPhone/iPad eller Android-apps.

NB: TV-en ventes til Norge på slutten av sommeren 2011, men norsk pris er foreløpig ikke satt.