Foto: Produktbilder Philips
Foto: Produktbilder PhilipsVis mer

Philips 46PFL9706T kommer snart

Toppmodellen vi gleder oss til.

Philips har fått mye skryt for sine toppmodeller blant TV-testere i inn og utland, også hos oss i DinSide. Både i 2009 og 2010 kåret vi dem til årets beste TV, henholdsvis med modellene 9704 og 9705.

Og nå er altså etterfølgeren 9706 på vei.

9706 får sin offisielle debut på IFA-messen den 2. september. Men allerede før lanseringen har Eisa-juryen fått tilgang til modellen, og den mottok prisen Årets Europeiske 3D-TV for 2011-2012. Det gjør jo ikke akkurat forventningene mindre.

Dette er det vi vet så langt.

Høydepunkter 9706:

Foto: Produktbilder Philips
Foto: Produktbilder Philips
Foto: Produktbilder Philips
Foto: Produktbilder Philips
Foto: Produktbilder Philips

 • Mens fjorårsmodellen 9705 trengte en ekstern 3D-sender for å gi deg 3D-bilder, er senderen nå endelig integrert i TV-en på 9706. Det skulle strengt tatt også bare mangle.
 • 3D Max kaller Philips det, når de nå også lar deg konvertere vanlige 2D-bilder til 3D. I tillegg kan du nå også justere dybden i 3D-bildet. Eisa-juryen skryter forøvrig av at problemet med dobbelkonturer i bildet (= crosstalk) er eliminert når man ser på 3D, og at innsynsvinkelen på TV-en har blitt dramatisk forbedret.
 • Moth Eye For å unngå uønskede refleksjoner har Philips hatt matte paneler også tidligere. I år er dette ytterligere forbedret med inspirasjon fra nattsvermernes øyne. Philips skryter av at den anti-reflekterende overflaten gir bedre kontrast fordi de mørke fargetonene blir mørkere, samtidig som de lyse elementene uten aura eller refleksjoner forsterkes. Dette blir det spennende å se i praksis.


 • Full HD LED Pro Som vanlig er LED-diodene her plassert direkte bak panelet. Fordelen er redusert risiko for lysgjennomtrenging som ofte kan ses på rimelige kant-LED-modeller, samt at nøyaktigheten i skillet mellom mørke og lyse fargetoner øker. Også andelen LED-lyskilder har økt kraftig, Philips bruker nå over 1000 i bakgrunnsbelysningen.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  9706 har forøvrig kastet seg på tallkjøret og oppgir nå hysteriske 1200 Hz paneloppdatering, for å beholde skarpheten i detaljene selv ved raske bevegelser. Responstiden er nede i 0,5 ms, også det tall vi ikke har sett på en LED-TV tidligere.

 • Ambilight Også på utsiden av TV-kabinettet får du LED-dioder, som lyser opp veggen på siden av og bak TV-en, i takt med hva som vises på skjermen. Philips er alene om denne finessen, som de har hatt på toppmodellene i flere år allerede.
 • Oppdatert fjernkontroll Philips kom med nytt design på fjernkontrollene sine i fjor, der mantraet var færre knapper. Det ga et stilrent design, men brukerne klagde fælt på at mye brukte hurtigtaster ble fjernet. Klageropene har tydeligvis blitt hørt, for nå er blant annet kildeknappen med flere tilbake. TV-en kan forøvrig også styres med dedikerte iPhone og Android-apper.
 • Og som ventet: Philips kommer også etter konkurrentene og lanserer USB-opptak av digitiale TV-sendinger til ekstern harddisk eller minnepenn. Det er på tide spør du oss.

  TV-en har som vanlig innebygget Wifi, DLNA-støtte, 4 HDMI-innganger og nett-funksjoner. Vi liker også at støtte for MKV-filer endelig er på plass, dette har vært et savn på de tidligere modellene.

Vi gleder oss selvsagt til å få en nøye gjennomgang av modellen under lanseringen på IFA-messen, da får vi forhåpentligvis også vite hvor prisen vil ligge.