People of Lava: Rene luksus TV-er

Svenskene får det til. Ikke bare ser de flotte ut, de har også Google Android på plass.

<b>PENT OG RASKT:</b> Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava. Foto: Per Ervland
PENT OG RASKT: Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava. Foto: Per ErvlandVis mer

Svenske People of Lava overrasket en hel TV-bransje da de i april annonserte at deres nye TV-modeller ville ha Googles åpne mobiloperativsystem Android i bunn.

Den store fordelen er opplagt: Konkurrentenes nett-TV løsninger kan nemlig ikke måle seg, verken når det gjelder hastighet og ikke minst tilgangen til unikt innhold. TV-ene leveres for eksempel med YouTube, Google Maps, vær, kalender og en fullverdig nettleser (akkurat det er det ingen andre TV-produsenter som har per dags dato), i tillegg til Facebook, Twitter, og e-post leser. Med tilgang til People of Lavas egen App-store, som bygger på Android Market, skal du også kunne laste ned langt flere applikasjoner enn du strengt tatt trenger.

DinSide har siden den gang hatt jevnlig kontakt med Lava, og i juni besøkte vi like godt fabrikken i Sverige, hvor vi fikk demonstrert nett-TV funksjonen i praksis. På det tidspunktet var imidlertid ikke designet helt ferdig, ei eller de medfølgende fjernkontrollene.

På årets IFA-messe ble de imidlertid avduket med brask og bram.

Knalltøft design


For mens konkurrentene sverger til høyglanset pianolakk og børstet aluminium har Lava valgt en annen tilnærming. 80 prosent av TV-kabinettet er nemlig av sten, og det gir et utseende som ingen andre produsenter matcher, noe bildespesialen forhåpentligvis viser.

Vær dog klar over en ting: Stein er tungt, og 55-tommeren til Lava vil ha en egenvekt på hele 43 kilo. Dette er altså ikke en TV som kan henges på enhver lettvegg...

Mye internettinnhold gjør også at du får med to fjernkontroller: En vanlig fjernkontroll til TV-bruk, og en litt større som minner om en forvokst Xbox360-kontroll. Gullkornet er imidlertid at den har et fullverdig tastatur, som gjør det langt enklere å skrive inn tekst. Merk deg at fjernkontrollen vil ha norske bokstaver når den kommer til Norge.

Se bilder av designet og den nye fjernkontrollen her:

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
PENT OG RASKT: Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
PENT OG RASKT: Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava.


People of Lava-TVene kommer i 42, 47 og 55-tommers størrelse. Prisene antas å være henholdsvis 25.000, 30.000 og 40.000 kroner når de nå kommer i norske butikker.

Mer informasjon

Se hvor bra Google Maps fungerer i denne videoen , eller gå direkte til vår Android-TV sak for flere videoer om Lava-TVene i praksis: