PC, konsoll og HD-signal

Avsnittet om konsollspill skal gjøres kort: Xbox var nemlig meget bra på denne TVen, fargene var flotte og detaljene mange. Når i tillegg PC-bildet er bedre enn på Hitachien ser dette bra ut.


Både Hitachien og denne Panasonicen imponerer på konsollspill. Men der Hitachi har et ALIS-display på 1024/1024 har Panasonic en oppløsning på 1024/768, noe som er langt mer PC-vennlig.

Vi koblet til våre PCer via VGA og HDMI-inngangen. Til vanlig sofasurfing, tekstbehandling og dataspill fungerer dette overraskende godt. Til plasma å være var nemlig bildet overraskende stabilt. Likevel: For rene ”datanerder” er det fortsatt LCD-TVer som duger.

Vi savner imidlertid egne dedikerte skjermrensere. Dette er nå vanlig på de aller fleste plasmamodeller, og i hvert fall et savn på en TV i denne prisklassen.

Vi er forsåvidt klar over at det skal litt til før du klarer å få innbrenning på en ny plasma, men det er fremdeles et faktum at produsentene selv – Panasonic inkludert – tar opp innbrenningsproblematikken i bruksanvisningen, og sier at slike skader ikke vil bli dekket av garantien.

Moro, selv med skalerte HD-signaler


Via en DVI til HDMI-overgang kjørte vi også flere HD-sekvenser fra PCen. Etter litt knoting i vårt eget skjermkort fikk vi til slutt kjørt over signalene i 1280/720 (720p) oppløsning. Dette innebærer litt skalering, men det lille vi fikk sett av Det 5 element og T2 i WMV HD-format ga uansett kraftig mersmak.

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: